ZINFANDEL OLD VINE Lodi California, Cline Cellars - Vinforsyning

ZINFANDEL OLD VINE Lodi California, Cline Cellars

Gruppe: Rødvin

Land: USA

Årgang: 2019

Størrelse: 75,00

Druer: 11% Petite Sirah 89% Zinfandel

Lagring: 12 mdr. på franske træfade. (38% nye)

Alkohol: 14,25

Respekt: Ja

Vegansk: Ja

Nr: 05500111935

EAN Nr: 098652350024

Distrikt

Lodi AVA. Læs mere om distriktet

Producent

Cline Cellars. Læs mere om producenten

Om produktet

Zinfandel ”Lodi” Old Vines laves på druer, som kommer fra flere parceller i det klassiske Zinfandel-område Lodi. De fleste parceller ligger mere præcist i AVA-distriktet Mokelumne River, som er kendt for nogle af de ældste vinstokke og nogle af de bedste vine i Californien. Cline Cellars henter bl.a. sine druer på vinmarker, som er blevet dyrket i generationer efter generationer i samme familie, fx Fowler Ranch (beplantet i 1942), Hubert og Harney Vineyard (beplantet i 1962) og Alpine Vineyard (beplantet i 1968). Betegnelsen ”Old Vines” er derfor ikke en overdrivelse!

En vin lavet på Zinfandel er altid en udfordring for kældermesteren – ikke mindst når druerne kommer fra ældre vinstokke og har en smags- og tanninkoncentration, som nemt kan tage overhånd. Druerne (89% Zinfandel og 11% Petite Sirah for 2019) bliver derfor straks afstilket og let mast ved ankomsten til kælderen for at mindske tanninekstraktionen. Gæringen foregår på lukkede ståltanke med druernes egen kærkultur, og vinen modnes derefter i 10 mnd. på franske egefade (35% nye, medium toasted), hvilket tilfører vinen en delikat karakter af vanilje og nødder. I det hele taget prøver man under vinificeringen at fremhæve friskheden, finessen og frugtkarakteren i vinen, som modvægt til vinens frugtsødme og intensitet.

I Clines Zinfandel finder man karakterer af modne kirsebær, blommer og brombær i duften. I smagen er vinen meget frugtrig med lækre, krydrede toner og en flot finish med nuancer af vanilje og bløde tanniner. En god struktur og sprødhed giver den samtidig god nerve og harmoni. Det er en vin, som er meget behagelig i sin ungdom, men som får mere charme og kompleksitet med en smule alder. Serveres til lam, svinekød – gerne røget, grillet fjerkræ, pastaretter eller grønsagsretter.

×