XAREL.LO ØKO Penedès, Can Sumoi
Distrikt
Penedes. Læs mere om distriktet
Producent
Can Sumoi, Pepe Raventós. Læs mere om producenten
Om produktet
Can Sumois Xarel.lo er en økologisk hvidvin udelukkende lavet på biodynamiskdyrkede Xarel.lo-druer hentet på vingården Serra de l’Home i en højde af ca. 550 m.o.h. De ekstremt gamle vinstokke er dyrket som bush-vines (Gobelet), på en ler- og kalkholdig undergrund,... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Penedes. Læs mere om distriktet
Producent
Can Sumoi, Pepe Raventós. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Can Sumois Xarel.lo er en økologisk hvidvin udelukkende lavet på biodynamiskdyrkede Xarel.lo-druer hentet på vingården Serra de l’Home i en højde af ca. 550 m.o.h. De ekstremt gamle vinstokke er dyrket som bush-vines (Gobelet), på en ler- og kalkholdig undergrund, som giver meget aromatiske og delikate vine. Efter en håndplukning af druerne og en transport i små kasser til vingården (for at undgå masning og oxydering) igangsættes gæringen på temperaturregulerede ståltanke med druernes egne, naturlige gærceller. Derefter gennemgår vinen en spontan, malolaktisk gæring, efterfulgt af en modning med eget bundfald (”sur lie”) i tre måneder, ligeledes på ståltanke. Aftapningen foregår efter en naturlig bundfældning og uden nogen form for filtrering. Hele vinificeringen foregår uden anvendelse af nogen form for hjælpemidler (svovl, enzymer, klaringsmidler), så her kan man absolut tale om en ”naturvin” ud over, at den er godkendt økologisk.
Vinen har en gylden, blank farve med et grønligt skær. I duften er vinen meget intens, aromatisk og elegant. De kødfulde, fede, næsten eksotiske nuancer, som vinen byder på, smelter meget godt ind i vinens rankhed og næsten græsagtige toner. I smagen finder man først nuancer af grapefrugt, abrikos og passionsfrugt, og med lidt iltning finder man også toner af nødder og lidt flintesten. Vinen slutter meget harmonisk med en mineralitet, der passer fint med de lette, grønne, delikate toner, som kommer til sidst.
Det er en vin med stor klasse, som vil egne sig godt til f.eks. hummerbisque, kraftig fiskesuppe eller grillet fisk, men som man også vil kunne nyde uden mad til.