XAREL.LO ØKO Natural wines by Pepe Raventos
Distrikt
Penedes. Læs mere om distriktet
Producent
Mas de Serral de Pepe Raventós. Læs mere om producenten
Om produktet
Vinen 'Xarel-lo' er lavet på druer, som hentes på vinmarken Vinya del Noguer Alt (0,90 ha), en parcel, som ligger øverst på ejendommen, med vinstokke på ca. 50 år, som er biodynamiskdyrkede som bush-vines (Gobelet). På denne nordvendte parcel med... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Penedes. Læs mere om distriktet
Producent
Mas de Serral de Pepe Raventós. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Vinen ‘Xarel-lo’ er lavet på druer, som hentes på vinmarken Vinya del Noguer Alt (0,90 ha), en parcel, som ligger øverst på ejendommen, med vinstokke på ca. 50 år, som er biodynamiskdyrkede som bush-vines (Gobelet). På denne nordvendte parcel med en optimal jordbund af primært ler oven på en dyb undergrund af kalkstensaflejringer, producerer man altid fremragende Xarel-lo vine, med masser af bid og mineralitet. 2015 var første årgang for denne vin.
Meget sunde og perfekt modnede klaser bliver håndplukket i små kasser og transporteret til kælderen, hvor de umiddelbart efter bliver presset uden afstilkning. Alt dette for at undgår iltning og oxydering af druerne. Presningen foregår yderst skånsomt (50% af det normale), og mosten løber direkte nede i gærekar af cement og ler (keramik), hvor gæringen starter spontant, med druernes naturlige vilde gærceller og uden tilsætning af svovl. Man foretager ingen bundfældning af mosten, som det er sædvane i dag, men lader mosten gære med hele bundfaldet. Denne naturlige proces, med gæringens naturlige temperaturstigning, efterlader ingen restsukker i slutningen af processen og efter et kort ophold på ståltank ‘sur lie’ (med bundfald), bliver vinen aftappet uden filtrering i slutningen af november. Produktionen er yderst begrænset.