På onsdag den 4. september indfører vi den lovpligtige aldersverificering. Se hvad det kommer til at betyde for dig her.

x

XAREL.LO ØKO Natural wines by Pepe Raventos

Distrikt

Penedes. Læs mere om distriktet

Producent

Mas de Serral de Pepe Raventós. Læs mere om producenten

Om produktet

Vinen 'Xarel-lo' er lavet på druer, som hentes på vinmarken Vinya del Noguer Alt (0,90 ha), en parcel, som ligger øverst på ejendommen, med vinstokke på ca. 50 år, som er biodynamiskdyrkede som bush-vines (Gobelet). På denne nordvendte parcel med... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Hvidvin

Kolli 6

Land Spanien

Årgang 2017

Størrelser 75,00

Alkohol % 12,50

Nr 06405921735

EAN Nr 8421478660022

Druer 100% Xarel lo

Lagring Få uger "sur lie" på ståltanke.

Økologisk Ja

Respekt Ja

Distrikt

Penedes. Læs mere om distriktet

Producent

Mas de Serral de Pepe Raventós. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Vinen ‘Xarel-lo’ er lavet på druer, som hentes på vinmarken Vinya del Noguer Alt (0,90 ha), en parcel, som ligger øverst på ejendommen, med vinstokke på ca. 50 år, som er biodynamiskdyrkede som bush-vines (Gobelet). På denne nordvendte parcel med en optimal jordbund af primært ler oven på en dyb undergrund af kalkstensaflejringer, producerer man altid fremragende Xarel-lo vine, med masser af bid og mineralitet. 2015 var første årgang for denne vin.

Meget sunde og perfekt modnede klaser bliver håndplukket i små kasser og transporteret til kælderen, hvor de umiddelbart efter bliver presset uden afstilkning. Alt dette for at undgår iltning og oxydering af druerne. Presningen foregår yderst skånsomt (50% af det normale), og mosten løber direkte nede i gærekar af cement og ler (keramik), hvor gæringen starter spontant, med druernes naturlige vilde gærceller og uden tilsætning af svovl. Man foretager ingen bundfældning af mosten, som det er sædvane i dag, men lader mosten gære med hele bundfaldet. Denne naturlige proces, med gæringens naturlige temperaturstigning, efterlader ingen restsukker i slutningen af processen og efter et kort ophold på ståltank ‘sur lie’ (med bundfald), bliver vinen aftappet uden filtrering i slutningen af november. Produktionen er yderst begrænset.

×