WILTINGER RIESLING TROCKEN, VDP Ortswein, Reichsgraf von Kesselstatt, Saar, Mosel

Distrikt

Saar. Læs mere om distriktet

Producent

Reichgraf von Kesselstatt. Læs mere om producenten

Om produktet

Riesling-druerne til denne vin kommer fra Kesselstatts vinmarker omkring landsbyen Wiltinger, der betragtes som hjertet af Saar. Huset ejer en parcel på 1,9 ha. på vinmarken Wiltinger Gottesfuss, en parcel på 4,5 ha. på vinmarken Scharzhofberg (begge blandt områdets bedste... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Hvidvin

Kolli 12

Land Tyskland

Årgang 2020

Størrelser 75,00

Alkohol % 12,00

Nr 00302922035

EAN Nr 4005823571139

Druer 100% Riesling

Lagring Ståltanke

Skruelåg Ja

Distrikt

Saar. Læs mere om distriktet

Producent

Reichgraf von Kesselstatt. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Riesling-druerne til denne vin kommer fra Kesselstatts vinmarker omkring landsbyen Wiltinger, der betragtes som hjertet af Saar. Huset ejer en parcel på 1,9 ha. på vinmarken Wiltinger Gottesfuss, en parcel på 4,5 ha. på vinmarken Scharzhofberg (begge blandt områdets bedste vinmarker) samt et par andre parceller på de stejle skråninger omkring landsbyen. Her dominerer en jordbund af sten, hårdt ler, silt, sand og rød skifer, som leverer meget klassiske, mineralske vine. Vinen er klassificeret som VDP Ortswein Wiltinger, efter den nye klassifikation, som medlemmerne af VDP (Verband Deutscher Prädikatsweingüter) har indført, og som omfatter de bedste og mest typiske vinmarker i kommunen.

Vinen er utrolig kompleks med sarte toner af stikkelsbær, rabarber og kiwifrugt i duften og en flot, struktureret smag. Her finder man nuancer af fersken (ferskensten), mandler, flintesten og vådt skifer, men også toner af krydderurter sidst i smagen, med en lidt særpræget, saltet karakter. I eftersmagen fornemmer man også en god syre og mineralitet, som tyder på, at vinen kan holde sin sprødhed i flere år endnu. En meget klassisk og samtidig forførende Saar-vin. Server den til forretter eller salater, til skaldyrs- og fiskeretter – gerne med asiatisk præg.

×