WEISSER BURGUNDER, BIO Baden, Weingut Rieger
Distrikt
Baden. Læs mere om distriktet
Producent
Weingut Rieger. Læs mere om producenten
Om produktet
Weisser Burgunder ”Gutswein” laves på druer (Pinot Blanc), som kommer fra fire forskellige vinmarker i nærheden af vingården i Betberg: Mod syd i "Rumpf" (Laufener Altenberg), mod vest i "Raiblinsbuck" og "Ob dem Gumbisloch" (Betberger Maltesergarten), og mod nord i... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Baden. Læs mere om distriktet
Producent
Weingut Rieger. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Weisser Burgunder ”Gutswein” laves på druer (Pinot Blanc), som kommer fra fire forskellige vinmarker i nærheden af vingården i Betberg: Mod syd i “Rumpf” (Laufener Altenberg), mod vest i “Raiblinsbuck” og “Ob dem Gumbisloch” (Betberger Maltesergarten), og mod nord i “Oberen Berg” (Heitersheimer). Denne diversitet forklarer denne Weisser Burgunders usædvanlig kompleksitet og mineralitet. Parcellerne er alle dyrket efter biodynamiske principper. Efter en skånsom, lang presning starter gæringen på ståltanke spontant, med druernes egne gærceller. Der foretages løbende omrøringer (battonage), som giver større fedme og intensitet. Vinen er modnet i 7 mdr. på ståltanke og er kun ganske let filtreret ved aftapningen.
I duften finder man nuancer af citrusfrugter, grønne æbler og abrikoser. Smagen er frisk og mineralsk, med god sprødhed og finesse. Den har Baden-hvidvines klassiske frugtkarakter og umiddelbarhed men også en god struktur. En meget appetitgivende hvidvin. Serveres til skaldyr, fisk, salater. Serveringstemperatur: 8°C.