VOX ROUGE Costières de Nîmes, Château de Nages

Distrikt

Costières de Nimes. Læs mere om distriktet

Producent

Chateau Nages. Læs mere om producenten

Om produktet

På Château de Nages er man godt klar over, at området omkring slottet allerede blev dyrket af romerne. Flere romerske vinamfora, som stammede fra ejendomme i Costières de Nîmes, er blevet fundet i Italien og Tyskland, og der er beretninger... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land Frankrig

Årgang 2016

Størrelser 75,00

Alkohol % 15,00

Nr 01106611635

EAN Nr 3760270930793

Druer 60% Grenache 10% Mourvedre 30% Syrah

Lagring 18 mdr. på fad (500 l.)

Økologisk Ja

Respekt Ja

Vegansk Ja

Scoreplads

Jeb Dunnuck96
Robert Parker Wine Advocate91
Wine Spectator90
Bettane & Desseauve17

Distrikt

Costières de Nimes. Læs mere om distriktet

Producent

Chateau Nages. Læs mere om producenten

Mere om produktet

På Château de Nages er man godt klar over, at området omkring slottet allerede blev dyrket af romerne. Flere romerske vinamfora, som stammede fra ejendomme i Costières de Nîmes, er blevet fundet i Italien og Tyskland, og der er beretninger om, at romerne satte stor pris på vine fra Rhône-dalen. Da man i 2014 ville udvide bygninger og kældre på Château de Nages, gik arkæologer fra det franske statslige arkæologiske institut (INRAP) i gang med forudgående udgravninger. Det, de fandt, var ganske spændende: Jorden under flere parceller i vinmarkerne viste spor efter romerske dyrkningsteknikker – blandt andet geometriske stige-lignende grå/røde linjer. Som en stemme (vox på latinsk) fra ældgamle generationer af vindyrkere til de nuværende på de samme vinmarker… Deraf navnet VOX for Château de Nages nye vin.

Druerne til ”VOX”, som blev produceret første gang i super-årgangen 2016, hentes på nogle af de bedste parceller på ejendommen. Druesorterne (60% Grenache, 30% Syrah og 10% Mourvèdre) håndplukkes og vinificeres separat. Efter en 50% afstikning og en 50% masning gennemgik druerne en kølig maceration i 5 dage efterfulgt af en spontan gæring med druernes egen gær. Efter endt gæring (20 dage) modnes vinen på barriques (500 l.) af fransk eg i 18 måneder. Efter sammenstikningen af de forskellige vine foregår aftapningen uden filtrering, hvorfor vinen med tiden kan danne et naturligt bundfald.

Michel Gassier betragter 2016 som den bedste årgang, han har oplevet i de 23 år, han har lavet vin på Château de Nages. Vinen har en dyb, intens rubinrød farve, med et lilla skær. Duften er meget kompleks, med nuancer af små, mørke bær, krydderier og provencalske krydderurter. Smagen er kødfuld og struktureret. God sprødhed og finesse i den lange eftersmag. Meget harmonisk og indtagende vin. Prøv den til lam, okse, råvildt og and.

×