VOSNE-ROMANÉE 1. CRU Les Rouges du Dessus Domaine Lupe Cholet
Distrikt
Vosne Romanée. Læs mere om distriktet
Producent
Lupé-Cholet. Læs mere om producenten
Om produktet
Lupé-Cholet og moderselskabet Albert Bichot ejer en lille østvendt parcel på 0,132 ha på 1. Cru-vinmarken ”Les Rouges du Dessus”, som grænser op til Grand Cru ”Echezeaux”, i den nordvestlige del af Vosne-Romanée. Her finder man en let, mørkebrun, kalkholdig... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Vosne Romanée. Læs mere om distriktet
Producent
Lupé-Cholet. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Lupé-Cholet og moderselskabet Albert Bichot ejer en lille østvendt parcel på 0,132 ha på 1. Cru-vinmarken ”Les Rouges du Dessus”, som grænser op til Grand Cru ”Echezeaux”, i den nordvestlige del af Vosne-Romanée. Her finder man en let, mørkebrun, kalkholdig muld på en dyb, smuldrende klippe, som giver god dræning.
Som altid hos Lupé-Cholet er vinificeringen ret klassisk efter Bourgognes skikke, nemlig med en håndplukning i små kasser af 12 kg., en hurtig transport til kælderen og en afstilkning af 85-100% af druerne, alt efter årgang. En lang gæring foretages i åbne, koniske gæringskar af træ med temperaturregulering og daglige omrøringer. Efter en skånsom presning er vinen modnet i 15-18 måneder på 228 l. fade (20-40% nye, alt efter årgang) af egetræ fra Tronçais, Nevers og Vosges – en sammensætning som tilfører yderligere kompleksitet. Løbende omrøringer (”batonnage”) sikrer en god stimulering af ”lie” (bundfald), hvilket giver vinen mere karakter og friskhed. Vinen er kun ganske let filtreret inden aftapning.
Vosne-Romanée 1. Cru ”Les Rouges du Dessus” fra Lupé-Cholet har en mørk, rubinrød farve og en intens, aromatisk duft, med nuancer af blåbær og vilde brombær. Smagen er allerede ganske udviklet i vinens ungdom, med en god kødfuldhed og en god balance mellem fylde, struktur og elegance. Den slutter ganske harmonisk og med en lækker, let krydret stil. Man fornemmer god tannin til en yderligere modning. Serveres til fx okse- eller kalvekød, vildt eller til ikke alt for kraftige oste.