VOLNAY 1ER CRU SANTENOTS Edouard Delaunay
Distrikt
Volnay. Læs mere om distriktet
Producent
Edouard Delaunay. Læs mere om producenten
Om produktet
Allerede i 1218 skriver munkene fra Tart og Citeaux klostrene, at de altid vinificerede vinene fra ”Les Santenots” for sig, pga. deres særlige stil og kvalitet, hvilket illustrerer, hvor vigtig beliggenhed, klima og jordbund er i Bourgogne. 1. Cru-vinmarkerne Santenots... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Volnay. Læs mere om distriktet
Producent
Edouard Delaunay. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Allerede i 1218 skriver munkene fra Tart og Citeaux klostrene, at de altid vinificerede vinene fra ”Les Santenots” for sig, pga. deres særlige stil og kvalitet, hvilket illustrerer, hvor vigtig beliggenhed, klima og jordbund er i Bourgogne. 1. Cru-vinmarkerne Santenots ligger i virkeligheden i Meursault-kommunen, og kun de røde må i dag produceres under AOC-appellationen Volnay De er berømte for deres særlige harmoni mellem finesse og elegance, og deres dybde og velour.
Edouard Delaunay høster ofte deres lille parcel på ”Les Santenots” som en af de første, da druerne altid opnår deres optimale modning ret tidligt. Høsten forgår manuelt, med en selektering af druerne, både under plukning og ved ankomst til kælderen. Efter en afstilkning og en skånsomt masning, foregår gæringen på gæringskar af træ med druernes egne gærceller, uden tilsætning af svovl og med få omrøringer. Efter en malolaktisk gæring modnes vinen i 17 måneder på klassiske Bourgogne-fade (228 l., 33% nye, light-toasted). Aftapningen foregår efter en naturlig bundfældning og en ganske let filtrering, om nødvendigt.
Vinen har en dyb, mørk, rubinrød farve. Duften er meget åben og frugtig, med nuancer af kirsebær, kandiserede frugter, krydderurter (timian, rosmarin), engelsk lakrids og en smule tobak og cedertræ. Smagen er utrolig dyb og kompleks, med æteriske toner og en god struktur. Det er dog den delikate og charmerende stil, som vinder til sidst, men god friskhed, bid og en smule mineralitet. Vinen har dog tannin, frugt og struktur nok til mange års lagring.
Serveres til and, kalv, lam, okse eller fuglevildt. Prøv den også til gode rødskimmeloste.