VOLNAY 1. CRU LES SANTENOTS ØKO, Domaine Remi Jobard
Distrikt
Volnay. Læs mere om distriktet
Producent
Domaine Remi Jobard. Læs mere om producenten
Om produktet
Rémi Jobard foretager en manuel plukning af de økologiskdyrkede Pinot Noir-druer med en skrap selektering af klaserne, skånsom afstilkning og masning samt en lang, kølig gæring med druernes egne gærceller - først i udvendige gærtanke fra oktober til november og... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Volnay. Læs mere om distriktet
Producent
Domaine Remi Jobard. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Rémi Jobard foretager en manuel plukning af de økologiskdyrkede Pinot Noir-druer med en skrap selektering af klaserne, skånsom afstilkning og masning samt en lang, kølig gæring med druernes egne gærceller – først i udvendige gærtanke fra oktober til november og derefter i kælderen – i denne vins tilfælde på østrigske demi-muids (600 l., 25% nye) fra Stockinger. Derefter modnes vinen i 18 måneder på de samme træfade. Aftapningen foregår uden filtrering.
I duften har Volnay 1. Cru Les Santenots en delikat, frugtig karakter, med spændende røgede nuancer af træ og vanilje. Smagen er meget sammensat, med toner af kirsebær, violer og milde krydderier (bl.a. kanel). Den har en fin balance mellem struktur, kødfuldhed og charme. I den ekstremt lange eftersmag afslører vinen en god tannin og en underliggende mineralitet, som giver et godt modspil til frugtsødmen.
Serveres fuglevildt, lam, okse og modne hvidskimmeloste.