VOLNAY 1. CRU EN CHAMPANS Les Parcellaires de Saulx
Distrikt
Volnay. Læs mere om distriktet
Producent
Les Parcellaires. Læs mere om producenten
Om produktet
"En Champans" (Champans betyder noget i retning af "skrånende mark") er absolut en af de mest berømte 1. Cru-vinmarker i Volnay, og producerer vine, som mange betragter som nogle af de mest elegante og komplekse lavet på Pinot Noir. Vinmarken... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Volnay. Læs mere om distriktet
Producent
Les Parcellaires. Læs mere om producenten
Mere om produktet
“En Champans” (Champans betyder noget i retning af “skrånende mark”) er absolut en af de mest berømte 1. Cru-vinmarker i Volnay, og producerer vine, som mange betragter som nogle af de mest elegante og komplekse lavet på Pinot Noir. Vinmarken ligger midt på skråningen, syd for selve landsbyen, med en god syd/sydøst eksponering mod solen. Jordbunden varierer efter højden, med især kalk og let jord i den øverste del af marken, og lidt tungere, brun/rød lerjord i den nederste del. Begge typer giver god dræning og tvinger vinstokkene til at hente vand og næring dybt nede i jorden, noget som giver større kompleksitet og koncentration. Druerne til denne “Champans” hentes i den øverste del af marken, som ofte giver mere delikate vine.
Pinot Noir-druerne plukkes i små kasser, som straks køres til husets kældre i Meursault, hvor vinen bliver vinificeret. Opskriften er klassisk for Bourgogne, med en gæring i store opretstående trækar, en malolaktisk gæring og en efterfølgende modning i 12-15 måneder (efter årgangen) på ét år gamle træfade (228 l.).
Vinen har en flot, blank, rubinrød farve. Duften er meget aromatisk og byder på delikate nuancer af roser og pæoner, vilde hindbær, modne ribs og tyttebær. Smagen er meget dyb og kompleks, igen med masser af nuancer af røde bær, men også et touch af krydderier og vanilje, som afslører det beherskede ophold på egefade. Nøgleordene for denne vin er elegance og kompleksitet!
Serveres til and, kalv, lam, okse eller fuglevildt. Prøv den også til gode rødskimmeloste. Husk at bruge store glas til en Bourgogne af denne karat!