VITA NEGROAMARO ØKO IGT PUGLIA Roots, Italien

Distrikt

Apulien. Læs mere om distriktet

Producent

Roots. Læs mere om producenten

Om produktet

Vinen til dette brand, er sourcet fra familieforetagende med rødder tilbage til 1930. Firmaet ligger i Andria, nordvest for Bari og kun et stenkast fra Adriaterhavet. Stifteren Vincenzo Agresti har altid haft som ambition at opnå perfektion indenfor alle områder... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land Italien

Årgang 2021

Størrelser 75,00

Alkohol % 13,00

Nr 06034712135

EAN Nr 5711656012099

Druer 100% Negroamaro

Lagring 3-4 mdr. på ståltanke.

Økologisk Ja

Respekt Ja

Skruelåg Ja

Distrikt

Apulien. Læs mere om distriktet

Producent

Roots. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Vinen til dette brand, er sourcet fra familieforetagende med rødder tilbage til 1930. Firmaet ligger i Andria, nordvest for Bari og kun et stenkast fra Adriaterhavet. Stifteren Vincenzo Agresti har altid haft som ambition at opnå perfektion indenfor alle områder i produktionen samtidig med den dybeste respekt for de historiske og kulturelle traditioner i Puglia. Man vægter miljø, bæredygtighed og menneskelige værdier lige højt, og det er således en ledestjerne i filosofien.

Vinen er lavet på Negroamaro, (certificerede økologiske druer) som dyrkes i toppen af den italienske ”hæl”. Druerne bliver høstet fra midt til slutningen af september og gæringen foregår på ståltanke. Efter presning bliver vinen modnet 3-4 måneder på de samme tanktyper.

Negroamaro har en mørk, dyb, rød farve med violet skær. Vinen har en frugtig, mørk tone af mørke kirsebær og kakao i duften. I smagen har den en god struktur og fylde med nuancer af solbær, kirsebær krydderier. Vinen besidder en saftig karakter og meget bløde tanniner samt en god intensitet til sidst.

×