VITA NEGROAMARO ØKO IGT PUGLIA Italien - Vinforsyning

VITA NEGROAMARO ØKO IGT PUGLIA Italien

Gruppe: Rødvin

Land: Italien

Årgang: 2021

Størrelse: 75,00

Druer: 100% Negroamaro

Lagring: 3-4 mdr. på ståltanke.

Alkohol: 13,00

Økologisk: Ja

Respekt: Ja

Skruelåg: Ja

Nr: 06034712135

EAN Nr: 5711656012099

Distrikt

Apulien. Læs mere om distriktet

Producent

Roots. Læs mere om producenten

Om produktet

Vinen til dette brand, er sourcet fra familieforetagende med rødder tilbage til 1930. Firmaet ligger i Andria, nordvest for Bari og kun et stenkast fra Adriaterhavet. Stifteren Vincenzo Agresti har altid haft som ambition at opnå perfektion indenfor alle områder i produktionen samtidig med den dybeste respekt for de historiske og kulturelle traditioner i Puglia. Man vægter miljø, bæredygtighed og menneskelige værdier lige højt, og det er således en ledestjerne i filosofien.

Vinen er lavet på Negroamaro, (certificerede økologiske druer) som dyrkes i toppen af den italienske ”hæl”. Druerne bliver høstet fra midt til slutningen af september og gæringen foregår på ståltanke. Efter presning bliver vinen modnet 3-4 måneder på de samme tanktyper.

Negroamaro har en mørk, dyb, rød farve med violet skær. Vinen har en frugtig, mørk tone af mørke kirsebær og kakao i duften. I smagen har den en god struktur og fylde med nuancer af solbær, kirsebær krydderier. Vinen besidder en saftig karakter og meget bløde tanniner samt en god intensitet til sidst.

×