VISTAMARE IGT TOSCANA Ca’ Marcanda, Angelo Gaja

Distrikt

Maremma (regionen). Læs mere om distriktet

Producent

Ca Marcanda. Læs mere om producenten

Om produktet

”Vistamare” betyder egentligt ”havudsigt” og vinen har fået dette navn fordi man fra de parceller nær Castagneto Carducci som leverer druerne til denne vin, har en fantastisk udsigt over den toskanske kyst. Vinstokkene her nyder godt af den saltede havbrise,... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Hvidvin

Kolli 3

Land Italien

Årgang 2017

Størrelser 150,00

Alkohol % 14,00

Nr 06009821745

EAN Nr 5711656010934

Druer 5% Fiano 60% Vermentino 35% Viognier

Lagring

Scoreplads

Robert Parkers The Wine Advocate91

Distrikt

Maremma (regionen). Læs mere om distriktet

Producent

Ca Marcanda. Læs mere om producenten

Mere om produktet

”Vistamare” betyder egentligt ”havudsigt” og vinen har fået dette navn fordi man fra de parceller nær Castagneto Carducci som leverer druerne til denne vin, har en fantastisk udsigt over den toskanske kyst. Vinstokkene her nyder godt af den saltede havbrise, solen og det skarpe lys. Vistamare er lavet på Vermentino (normalt 60%), Viognier og en smule Fiano, hvor sammensætningen vil være afhængig af årgangen. Vinstokkene vokser dels på hvid jordbund, som består af kalk og ler og på mørk jordbund, hvor sand og mørk ler dominerer.

Hver druesort bliver gæret separat, Vermentino og Fiano i ståltanke og Viognier i træfade. Derefter bliver de tre vine modnet i 6 måneder – igen Vermentino og Fiano i ståltanke og Viognier på fad. De tre vine bliver sammenstukket umiddelbar inden aftapningen.

2017 gav kun en lille udbytte og derfor er Vistamare mere koncentreret end normalt. I duften fornemmer man friskheden og mineraliteten fra Vermentino (græs, lindeblomst, citrusfrugter, melon), som harmonerer fint med afrundede nuancer af mirabeller, abrikoser, ferskner fra Viognier. Fiano tilfører sarte, blomsteragtige og balsamiske toner (mynte). I smagen har vinen god mineralitet (flintsten) kombineret med meget modne frugtrige nuancer af mango, figner og krydrede toner af bl.a. rosmarin og safran. Den slutter med en let saltet finish. Det er en udpræget vin til gastronomien, meget aromatisk, kompleks og appetitvækkende.

×