VIOGNIER, LES VIGNES D’A COTÉ IGP Collines Rhodaniennes, Cave Yves Cuilleron
Distrikt
Indication Géographique Protégée (Vins de Pays). Læs mere om distriktet
Producent
Caves Yves Cuilleron. Læs mere om producenten
Om produktet
Viognier IGP fra Yves Cuilleron laves på druer dyrket på enkelte parceller nær landsbyen Chavanay, hvor man normalt producerer St. Joseph og Condrieu. Disse parceller ligger dog enten på den nederste eller den øverste del af skråningerne, som ikke er... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Indication Géographique Protégée (Vins de Pays). Læs mere om distriktet
Producent
Caves Yves Cuilleron. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Viognier IGP fra Yves Cuilleron laves på druer dyrket på enkelte parceller nær landsbyen Chavanay, hvor man normalt producerer St. Joseph og Condrieu. Disse parceller ligger dog enten på den nederste eller den øverste del af skråningerne, som ikke er klassificeret som AOC, og må derfor nøjes med IGP’en Collines Rhodaniennes. Men da begge områder byder på samme sandholdige jordlag blandet med aflejringer, som egner sig perfekt til Syrah, Viognier eller endda Gamay, kan producenter som Cuilleron også lave yderst spændende vine fra disse mere yderligt beliggende parceller. Navnet ”Les Vignes d’à Côté” betyder noget i retning af ”vinmarkerne ved siden af”, og hentyder netop til, at de ligger lige uden for AOC’erne, som umiddelbare naboer til dem.
Høsten foretages manuelt og med en kraftig selektering af druerne, som vinificeres separat i forhold til de forskellige parceller. Gæringen foregår med druernes naturlige gær, efterfulgt af en malolaktisk gæring og en modning i 6 måneder på bundfaldet (“sur lie”). Hele vinificeringen foregår på en kombination af 1/3 store træfade (foudre af 30 hl.), 1/3 barriques fra Bourgogne og 1/3 ståltanke. Sammenstikningen af vinene foretages umiddelbart før aftapningen.
Det er friskheden, aromaen og frugtkarakteren som prioriteres i denne Viognier. Her finder man delikate, appetitgivende florale nuancer og eksotiske toner af citrus, grape, abrikoser og hvide ferskner. Samtidig har vinen en god, fast karakter, som gør den meget anvendelig til gastronomien. Den vil egne sig fint som aperitif sammen med tapas, oliven, tørrede tomater eller også til fx sushi. Den kan også klare kraftigere retter med laks, pighvar eller til en asiatiskpræget fiske- eller skaldyrsret.