VIOGNIER GOURMAND Michel Gassier
Distrikt
Costières de Nimes. Læs mere om distriktet
Producent
Chateau Nages. Læs mere om producenten
Om produktet
Viognier 'Gourmand' (ordet henviser her til vinens sødme) laves på druer, som høstes på ejendommen, men da AOP Costières de Nîmes ikke indbefatter sødlige hvidvine, er vinen klassificeret som Vin de France. Når man laver en sød hvidvin, er det... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Costières de Nimes. Læs mere om distriktet
Producent
Chateau Nages. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Viognier ‘Gourmand’ (ordet henviser her til vinens sødme) laves på druer, som høstes på ejendommen, men da AOP Costières de Nîmes ikke indbefatter sødlige hvidvine, er vinen klassificeret som Vin de France. Når man laver en sød hvidvin, er det afgørende, at druerne høstes meget sunde for at undgå såkaldte ‘bi-gæringer’ og dermed uren smag til følge. Derfor fjerner man en del af bladene i en periode inden høsten i september for at tillade mere luft (blæst) omkring klaserne og holde dem fri for skimmelsygdomme m.m.Efter en 100% afstilkning og en skånsom masning gennemgår druerne en kølig maceration med deres skind for at fremme aroma-, smags- og farveekstrakten. Gæring foregår på ståltanke og standses ved nedkøling til 1°C, når alkoholprocenten når 10%. Man bevarer således en del af mostens naturlige sukkerindhold. Vinen aftappes i oktober efter en ganske let filtrering.Viognier ‘Gourmand’ har en flot, blank, lysgylden farve. I duften finder man druens klassiske, eksotiske aromaer af abrikos, gul fersken, klementiner og en smule krydret vanilje. Smagen er afrundet, med god frugtsødme, friskhed og bid. På trods af restsukker (60 g.) er den ikke tung, men derimod meget appetitvækkende.Perfekt som aperitif, til desserter med frugt, vanilje, karamel eller hvid chokolade, til is eller sorbet, frugt eller blåskimmeloste.