VIN MOUSSEUX DE QUALITÉ DEMI-SEC Cave de Bissey
Distrikt
Vins Mousseux (France). Læs mere om distriktet
Producent
cave-de-bissey. Læs mere om producenten
Om produktet
Vin Mousseux Demi-Sec er lavet 100% på Aligoté-druer fra forskellige parceller i Côte Chalonnaise. Aligoté-druen, med sin friske og sprøde karakter, er et rigtigt fint match til den sødme, som slutteligt opnås ved at tilsætte en doseringslikør (liqueur de dosage),... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Vins Mousseux (France). Læs mere om distriktet
Producent
cave-de-bissey. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Vin Mousseux Demi-Sec er lavet 100% på Aligoté-druer fra forskellige parceller i Côte Chalonnaise. Aligoté-druen, med sin friske og sprøde karakter, er et rigtigt fint match til den sødme, som slutteligt opnås ved at tilsætte en doseringslikør (liqueur de dosage), der bringer restsukkerindholdet op på 44 g/l.
Vinen er lavet med 2. gæring i flasken, men har efterfølgende kun hvilet på gærresterne i 6 måneder, hvilket den som minimum skal, hvis man, som her, vil anføre ”Méthode Traditionnelle” på etiketten. Til gengæld må man så kun kalde den ”Vin Mousseux” (Crémant kræver min. 9 mdr.), men Cave de Bissey finder at den optimale lagringstid ift. den karakter, man ønsker at frembringe i denne relativt søde mousserende vin, er de 6 måneder. Da trykket i flasken, som følge af 2. gæringen i flasken, er min. 3,5 bar, må man tilføje ”de Qualité” til ”Vin Mousseux”.
Vinen har en flot lysgylden farve med sølvagtige glimt og en behagelig mousse med fine, vedvarende bobler. Duften byder på noter af æble og kvæde foruden subtile aromaer af såvel citrus som mere sødmefulde, eksotiske frugter. I smagen fornemmes sødmen, men som på bedste vis balanceres af en frisk og livgivende syre. Delikate og smøragtige noter af brioche skaber sammen med mere sødmefulde og eksotiske aromaer en meget behagelig og harmonisk finish.
Vinen bør serveres godt afkølet (5-6°) og er perfekt som aperitif eller til kransekagen nytårsaften, men ledsager også fint de fleste ikke for søde desserter.