VIGNA SCARRONE VIGNA VECCHIA Barbera d’Alba, Vietti, Piemonte

Distrikt

Barbera d'Alba DOC. Læs mere om distriktet

Producent

Vietti SRL. Læs mere om producenten

Om produktet

Vinmarken ”Scarrone”, hvor Barbera-druerne til denne vin dyrkes, ligger meget tæt på selve vingården, nær landsbyen Castiglione Falletto, og er i øvrigt i overgang til økologisk dyrkning. ”Vigna Vecchia” laves på druer fra de ældste vinstokke på marken. Udbyttet på... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land Italien

Årgang 2018

Størrelser 75,00

Alkohol % 15,00

Nr 01429711835

EAN Nr 48030198004986

Druer 100% Barbera

Lagring 18 mdr. på fad og tank

Respekt Ja

Vegansk Ja

Scoreplads

Wine & Spirits Top 100 Wineries 2021
Wine & Spirits Top 100 Wineries 2020

Distrikt

Barbera d'Alba DOC. Læs mere om distriktet

Producent

Vietti SRL. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Vinmarken ”Scarrone”, hvor Barbera-druerne til denne vin dyrkes, ligger meget tæt på selve vingården, nær landsbyen Castiglione Falletto, og er i øvrigt i overgang til økologisk dyrkning.

”Vigna Vecchia” laves på druer fra de ældste vinstokke på marken. Udbyttet på disse vinstokke er ganske lavt. Druerne gennemgår en kold maceration inden gæringen på åbne ståltanke med indbygget overpumpning og omrøring, efterfulgt af en uges yderligere kølig maceration. Vinen gennemgår den malolaktiske gæring på træfade og modnes i 18 måneder på en kombination af store træfade, barriques og ståltanke.

”Vigna Vecchia” har en dyb, rubinrød farve. Duften har både ungdommens umiddelbarhed og frugtrighed og en flot koncentration og kompleksitet. Vinen afslører nuancer af brombær og mørke kirsebær. Smagen er meget fyldig og med en sjælden frugtkoncentration og velour for en Barbera. Den slutter meget aromatisk og harmonisk, med masser af elegance, tannin og kompleksitet. Server den til fx and, lam, okse eller vildt, men også til modne oste.

×