VIEILLES VIGNES ROSE ØKO Costières de Nîmes, Château de Nages

Distrikt

Costières de Nimes. Læs mere om distriktet

Producent

Chateau Nages. Læs mere om producenten

Om produktet

”Vieilles Vignes” laves på druer fra nogle af de ældste parceller på slottet, hvor enkelte er op til 80 år gamle og størstedelen af dem stadig plantet som ”bush” vines (små buske) på en undergrund af sandsten og klassiske runde... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rosé vin

Kolli 6

Land Frankrig

Årgang 2019

Størrelser 75,00

Alkohol % 13,50

Nr 01106731935

EAN Nr 3760270931684

Druer 10% Cinsault 65% Grenache 25% Mourvedre

Lagring 3 mdr. på ståltank.

Økologisk Ja

Respekt Ja

Distrikt

Costières de Nimes. Læs mere om distriktet

Producent

Chateau Nages. Læs mere om producenten

Mere om produktet

”Vieilles Vignes” laves på druer fra nogle af de ældste parceller på slottet, hvor enkelte er op til 80 år gamle og størstedelen af dem stadig plantet som ”bush” vines (små buske) på en undergrund af sandsten og klassiske runde aflejringssten. De tre druesorter (65% Grenache, 25% Mourvèdre og 10% Cinsault) er vinificeret separat. Efter en afstilkning og en skånsom masning gennemgår druerne en kold skindmacerering i 4-12 timer. Når mosten har fået den rette rosé-farve, lader man en del af den løbe (evt. med en let presning) i gærtanke af stål. Efter endt gæring bliver vinen sammenstukket, modnet i 3 måneder ”sur lie” på ståltanke, og aftappet uden filtrering, hvorfor vinen kan udvikle en smule naturlige krystaller.

”Vieilles Vignes” Rosé har en flot, sart rosafarve. Duften er liflig men samtidig kødfuld, med toner af jordbær, granatæble og milde krydderier. I smagen har vinen en dejlig, appetitgivende friskhed, med god frugtsødme og nuancer af røde bær. Den slutter med sarte nuancer af modne frugter, blomster (roser, hyben) samt en god kompleksitet. Serveres ved 9-11°C. Brug den sammen med skaldyrs- og fiskeretter, provencalske kyllingeretter eller til grønsagsretter.

×