VIEILLES VIGNES BLANC ØKO Costières de Nîmes, Château de Nages

Distrikt

Costières de Nimes. Læs mere om distriktet

Producent

Chateau Nages. Læs mere om producenten

Om produktet

”Vieilles Vignes” laves på druer fra nogle af de ældste parceller på slottet, hvor enkelte er op til 80 år gamle og størstedelen af dem stadig plantet som ”bush” vines (små buske). For den hvide ”Vieilles Vignes” henter man druerne... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Hvidvin

Kolli 6

Land Frankrig

Årgang 2018

Størrelser 75,00

Alkohol % 13,50

Nr 01106721835

EAN Nr 3760270931356

Druer 5% Bourboulenc 25% Clairette 25% Grenache Blanc/Garnacha blanca 45% Roussanne

Lagring 8 mnd. i 50% brugte træfade og 50% betontanke.

Økologisk Ja

Respekt Ja

Scoreplads

Robert Parker Wine Advocate90
Jeb Dunnuck90

Distrikt

Costières de Nimes. Læs mere om distriktet

Producent

Chateau Nages. Læs mere om producenten

Mere om produktet

”Vieilles Vignes” laves på druer fra nogle af de ældste parceller på slottet, hvor enkelte er op til 80 år gamle og størstedelen af dem stadig plantet som ”bush” vines (små buske). For den hvide ”Vieilles Vignes” henter man druerne (Roussanne, Grenache Blanc, Clairette, Viognier og evt. Bourboulenc) i den nordlige del af appellationen, hvor vinmarkerne påvirkes af den kølige Mistral-vind, og derfor ofte giver meget ”fyrrige” og sprøde vine. Druerne bliver plukket lidt tidligere end normalt netop for at forstærke denne friske og elegante karakter.

Hver druesort er vinificeret separat. Grenache bliver presset med det samme for at fremme sprødheden, mens de andre druesorter gennemgår en skindmaceration i 5 dage for at fremme aromaen og frugtsødmen. Roussanne, Viognier og evt. Bourboulenc bliver gæret på brugte barriques for at tilføre mere fedme, mens Grenache og Clairette gæres på betontanke for at fremme friskheden. Efter endt gæring bliver vinen sammenstukket og lagret på sit lie (bundfald) i 8 måneder på 50% træfade og 50% cement-tanke. Vinen bliver aftappet uden filtrering og kan således udvikle en smule naturlige krystaller.

”Vieilles Vignes” Blanc har en flot, blank, gyldengrøn farve. Duften er åben og eksotisk med toner af modne ferskner og ananas, og allerede i duften fornemmer man en god fasthed. Smagen er ligeledes en smule eksotisk med nuancer af akacieblomst, vanilje og fersken. Samtidigt er vinen ret struktureret og sprød. Det er en vin, som sagtens kan udvikle sig med tiden og blive mere harmonisk (3-4 år). Server den til fiske- eller skaldyrssuppe (gerne kraftige), til grillet fisk, lyst kød i hvid sauce. Serveres afkølet (8-10°C), men ikke iskoldt.

×