VIEILLE PRUNE (blomme) 42% Eau de Vie, Joseph Cartron
Producent
Joseph Cartron. Læs mere om producenten
Om produktet
Til deres Vieille Prune benytter Cartron ikke færre end syv sorter blommer, som netop er udvalgt for deres aroma og smag samt det gode resultat, der kan opnåes efter destillering. Nogle af disse sorter er for længst forsvundet fra mange... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Producent
Joseph Cartron. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Til deres Vieille Prune benytter Cartron ikke færre end syv sorter blommer, som netop er udvalgt for deres aroma og smag samt det gode resultat, der kan opnåes efter destillering. Nogle af disse sorter er for længst forsvundet fra mange andre steder men findes stadig i Bourgogne. Man benytter Prune d’Ente, Damas, Prune Jaune, Mirabelle, Reine Claude, Prune de Moisson og Madeleine. Frugterne plukkes når de er optimalt modne, fra juni til september.For at kunne producere en flaske (70 cl.) Vieille Prune skal man bruge otte kilo frugt. Efter plukningen får blommerne lov at gære i åbne kar i fem til seks uger, uden at frugtkødet eller stenene bliver mast. Selve destilleringen foregår i et traditionelt alambic (destilleringsapparat), og processen foregår af én omgang. Man sorterer både begyndelsen (”tête” eller hoved) fra samt det sidste (”queue” eller halen) og beholder kun ”hjertet”, d.v.s. produktet fra den midterste del af destilleringen, som på dette tidspunkt holder 50% i alkohol og er ligeså klart som vand. Eftersom plukningen af frugterne foregår på forskellige tidspunkter, er der ligeså mange destilleringer, som der er plukninger.Derefter bliver eau-de-vie´erne modnet separat, så hver blommetype udvikler sin egen parfume og karakter. Efter den første modningsperiode, hvor frugtbrændevinen er kommet af med de fleste ”agressive” aromaer, kan man begynde at foretage en sammenstikning. Derefter lagrer man Vieille Prune på brugte egetræsfade, som ikke tilfører brændevinen tannin, men udelukkende dets flotte brune farve.Brug Vieille Prune i slutningen af et måltid, på samme måde som man vil bruge en Cognac. Server den til rumtemperatur (ca. 18-20 grader) og benyt store spiritusglas.