VI DE VILA PORRERA TINTO Priorat, Cims de Porrera

Distrikt

Priorat DOQ. Læs mere om distriktet

Producent

Cims de Porrera. Læs mere om producenten

Om produktet

Vi de Vila Porrera er lavet på Carinyena (70%) og Garnatxa (Garnacha) som hentes på 22 forskellige vinmarker (7-60 år gamle vinstokke) omkring landsbyen Porrera. Alle druer bliver håndplukket i kurve af max. 12 kg. for at undgå masning under... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land Spanien

Årgang 2018

Størrelser 75,00

Alkohol % 14,50

Nr 06402711835

EAN Nr 8437019197421

Druer 70% Cariñena/Carinyena 30% Garnacha/Garnatxa (Grenache)

Lagring

Distrikt

Priorat DOQ. Læs mere om distriktet

Producent

Cims de Porrera. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Vi de Vila Porrera er lavet på Carinyena (70%) og Garnatxa (Garnacha) som hentes på 22 forskellige vinmarker (7-60 år gamle vinstokke) omkring landsbyen Porrera. Alle druer bliver håndplukket i kurve af max. 12 kg. for at undgå masning under transporten. Druesorterne vinificeres separat. Begge bliver afstilket og skånsom mast, før de gennemgår en gæring i 20-30 dage (ca. 30ºC) i åbne tanke med løbende omrøringer for at give en god iltning. Til sidst bliver vinen modnet i 12 måneder på nye og 1 år gamle træfade af eg fra Allier i Frankrig (225 l.) og desuden 2 år på flaske inden frigivelsen.

Vi de Vila Porrera har en flot, dyb og mørk ruby farve, og i duften byder den på umiddelbare, krydrede og eksotiske nuancer, som tyder på en meget kompleks, sødmefuld men samtidig struktureret vin. Smagen er meget indtagende, frugtrig og sprød med toner af mørke kirsebær, lakrids og en smule vanilje. I eftersmagen er vinen utrolig charmerende med krydrede og samtidig runde og frugtrige toner. På trods af sin kraft og ungdom er det en vin, som er dejlig at drikke ung.

Den vil f.eks. klæde kalve- oksekød eller sammenkogte retter med lam eller svinekød – gerne med tomater, rød peber og krydderurter.

×