VI DE VILA PORRERA BLANCO Priorat, Cims de Porrera

Distrikt

Priorat DOQ. Læs mere om distriktet

Producent

Cims de Porrera. Læs mere om producenten

Om produktet

Vi de Vila Porrera er lavet på Garnacha Blanca (60%), Picapoll (20%) og Pedro Ximenez (15%) samt andre lokale druesorter, som hentes på 12 forskellige vinmarker omkring landsbyen Porrera. Vinstokkene er mellem 7 og 80 år gamle. De forskellige druesorter... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Hvidvin

Kolli 6

Land Spanien

Årgang 2017

Størrelser 75,00

Alkohol % 13,50

Nr 06402721735

EAN Nr 8437019197216

Druer 5% Diverse 60% Grenache Blanc/Garnacha blanca 15% Pedro Ximenez 20% Picpoul/Piquepoul/Picapoll

Lagring 9 mdr. 80% på cementtanke og 20% på glasbeholder af 50 l. (d

Distrikt

Priorat DOQ. Læs mere om distriktet

Producent

Cims de Porrera. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Vi de Vila Porrera er lavet på Garnacha Blanca (60%), Picapoll (20%) og Pedro Ximenez (15%) samt andre lokale druesorter, som hentes på 12 forskellige vinmarker omkring landsbyen Porrera. Vinstokkene er mellem 7 og 80 år gamle. De forskellige druesorter bliver håndplukket i kurve af max. 12 kg. for at undgå masning under transporten. Ved ankomsten til kælderen bliver de afstilket og skånsom presset. Halvdelen af mosten bliver gæret på nye træfade, mens den anden halvdel gæres på cementtanke. Gæringen foregår i begge tilfælde med druernes egen gær. Efter sammenstikningen bliver 80% af vinen modnet på cementtanke og resten på såkaldte ”damajuana” (glasbeholder af ca. 50 l.) i ca. 9 måneder. Produktionen er begrænset til ca. 8.000 flasker i alt.

Vi de Vila Porrera Blanco er en meget karakterfuld vin hele vejen igennem. I duften finder man fede, mineralske og en smule eksotiske toner, som minder lidt om sherry (de 15% Pedro Ximenez kommer flot igennem), med nuancer af modne ferskner og abrikos, men også hasselnødder. Smagen har en flot balance mellem friskhed og velour, med god struktur og kompleksitet – og igen en karakter af ”flor” fra sherry. Man fornemmer en diskret trækarakter fra gæringen på nye fade. Vinen slutter meget harmonisk, tør, med nuancer af salt (hav), ferskensten og mandler. En meget spændende og utraditionel vin.

Serveres sammen med grillet fisk, hummerbisque og andre skaldyrsretter eller fx til en kraftig suppe.

×