VEUVE D´ARGENT BRUT ØKO, Blanc de Blancs, Vin Mousseux
Distrikt
Vins Mousseux (France). Læs mere om distriktet
Producent
Louis Bouillot. Læs mere om producenten
Om produktet
Det er vinfirmaet Louis Bouillot, som står bag denne vin mousseux Veuve d’Argent Brut Bio, lavet på økologiskdyrkede Airen-druer fra Sydfrankrig. Druesorten Airen er oprindeligt en meget gammel druesort fra Spanien, hvor den længe var landets mest dyrkede hvidvinsdrue, f.eks.... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Vins Mousseux (France). Læs mere om distriktet
Producent
Louis Bouillot. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Det er vinfirmaet Louis Bouillot, som står bag denne vin mousseux Veuve d’Argent Brut Bio, lavet på økologiskdyrkede Airen-druer fra Sydfrankrig. Druesorten Airen er oprindeligt en meget gammel druesort fra Spanien, hvor den længe var landets mest dyrkede hvidvinsdrue, f.eks. i Valdepenas og La Mancha. Dens aromatiske og charmerende stil – og i øvrigt bedre vinificeringsteknikker – har medvirket til, at den i dag i både Spanien og Sydfrankrig har opnået en fornyet interesse. Nyplantninger af Airen i Sydfrankrig har samtidig givet mulighed for overgang til økologisk dyrkning hos nogle producenter, noget som bl.a. Louis Bouillot nyder godt af. Druen Airen har nemlig vist sig at være fremragende til produktion af mousserende vine.
Efter produktionen af ”vin de base” på økologiske druer, foregår andengæringen på tryktank (cuve close), og efter endt gæring bliver vinen finmodnet i yderligere tre måneder. Vinen er certificeret økologisk af ECOCERT.
Farven i Veuve d’Argent Brut Bio er flot, blank, lysgylden, og vinen har flotte, liflige, vedvarende bobler. I duften finder man frugtnuancer af abrikoser, mandler, akacieblomster og en smule hvid peber. Smagen er sprød, med god elegance og styrke samtidigt. En god frugtsødme i eftersmagen giver en meget behagelig og harmonisk, tør finish. Restsukkeret er på 10-12g/l. Perfekt som aperitif, til reception eller til forretter med f.eks. skaldyr eller fisk.