VERDEJO, Valdecuevas, Rueda

Distrikt

Rueda. Læs mere om distriktet

Producent

Valdecuevas Rueda. Læs mere om producenten

Om produktet

Denne Rueda laves i den klassiske Verdejo stil med 100% Verdejo-druer fra nogle af de ældste og mindst produktive vinstokke på gården, i vinmarken “Pago de la Pardina” (700-800 m.o.h.). De vokser på en meget stenrig jordbund ved overfladen, hvilket... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Hvidvin

Kolli 6

Land Spanien

Årgang 2022

Størrelser 75,00

Alkohol % 13,50

Nr 06308722235

EAN Nr 8437013217040

Druer 100% Verdejo

Lagring 4 Mdr på stål

Respekt Ja

Distrikt

Rueda. Læs mere om distriktet

Producent

Valdecuevas Rueda. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Denne Rueda laves i den klassiske Verdejo stil med 100% Verdejo-druer fra nogle af de ældste og mindst produktive vinstokke på gården, i vinmarken “Pago de la Pardina” (700-800 m.o.h.). De vokser på en meget stenrig jordbund ved overfladen, hvilket giver en stabil modning og gode vandreserver i dybden. Vinene fra disse marker har altid en god finesse og mineralitet. Vinen er udelukkende vinificeret på ståltanke, med en skindmaceration, inden druerne presses. En lang, kølig gæring efterfølges af en modning “sur lie” i 3 måneder med løbende omrøring.

Det er aroma, friskhed, bid og mineralitet, som dominerer i denne vin. Farven er lysgylden med et grønligt skær. Duften byder på friske nuancer af krydderurter, hvide ferskner og abrikoser. Man genfinder disse toner i smagen, hvor vinen har en god struktur og et godt bid. Vinen slutter med god harmoni mellem frugtsødmen og de lækre, mineralske og en smule saltede toner. En finpoleret, tør og appetitvækkende vin. Server den til salater, sushi, skaldyrsretter samt dampede fiske.

×