VERDEJO CUVEE, Valdecuevas, Rueda

Distrikt

Rueda. Læs mere om distriktet

Producent

Valdecuevas Rueda. Læs mere om producenten

Om produktet

Normalt vinificerer Valdecuevas sine Verdejo-vine i ståltanke, men denne udgave er både gæret og modnet på træfade. Verdejo-druerne (100%) hentes fra nogle af de ældste vinstokke på gården, i vinmarken “Pago de la Pardina” (700-800 m.o.h.). De vokser på en... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Hvidvin

Kolli 6

Land Spanien

Årgang 2022

Størrelser 75,00

Alkohol % 13,50

Nr 06308822235

EAN Nr 8437013217491

Druer 100% Verdejo

Lagring 3 Mdr på Europæisk eg og 3 Mdr på stål

Respekt Ja

Distrikt

Rueda. Læs mere om distriktet

Producent

Valdecuevas Rueda. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Normalt vinificerer Valdecuevas sine Verdejo-vine i ståltanke, men denne udgave er både gæret og modnet på træfade. Verdejo-druerne (100%) hentes fra nogle af de ældste vinstokke på gården, i vinmarken “Pago de la Pardina” (700-800 m.o.h.). De vokser på en meget stenrig jordbund ved overfladen, hvilket giver en stabil modning og gode vandreserver i dybden. Vinene fra disse marker har altid en god finesse og mineralitet.

Druerne gennemgår en skindmaceration i 12 timer, inden man presser dem. Mosten flyttes derefter til franske træfade af 500 og 1.200 l., hvor den langsomt gærer med druernes egne gærceller. Derefter modnes vinen ”sur lie” i de selvsamme fade i 3 måneder med løbende omrøring. Vinen aftappes efter en naturlig bundfældning og en stabilisering på store ståltanke, og gemmes yderligere på flaske i min. 2 måneder, inden den forlader kælderen. Produktion er begrænset til 3.000-7.000 fl.

Farven er strågul med et grønligt skær. Duften er både elegant og kompleks, med aromatiske nuancer af modne frugter, samt diskrete røgede og krydrede toner. I smagen har vinen god fedme, struktur og velour, som matcher de tørre, sprøde og mineralske toner godt. Her er det dybde, kompleksitet og klasse som vinder. Server den til østers, skaldyr og fisk, pastaretter og risottoer samt lyst kød.

×