VALPOLICELLA SUPERIORE DOC Dal Forno Romano, Veneto

Distrikt

Valpolicella. Læs mere om distriktet

Producent

Dal Forno. Læs mere om producenten

Om produktet

Valpolicella Superiore er lavet på områdets klassiske druer Corvina og Corvina grossa (70%) samt 20% Rondinella, Croatina og Oseleta, som hentes i Illasi-dalen, hvor en undergrund af gamle aflejringer består især af småsten, ler og muld. Kun de bedste klaser... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land Italien

Årgang 2013

Størrelser 75,00

Alkohol % 14,50

Nr 06036111335

EAN Nr INGEN

Druer 70% Corvina & Corvinone 5% Croatina 5% Oseleta 20% Rondinella

Lagring

Scoreplads

Robert Parkers The Wine Advocate95

Distrikt

Valpolicella. Læs mere om distriktet

Producent

Dal Forno. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Valpolicella Superiore er lavet på områdets klassiske druer Corvina og Corvina grossa (70%) samt 20% Rondinella, Croatina og Oseleta, som hentes i Illasi-dalen, hvor en undergrund af gamle aflejringer består især af småsten, ler og muld. Kun de bedste klaser håndplukkes og transporteres til vingården i små, flade plastikkasser Her gennemgår druerne en stabil tørring i ca. 45 dage i et specielt indrettet rum, med et ventilationssystem, som er udviklet af Dal Forno.

Efter en yderligere selektering af klaserne i slutningen af tørringen, bliver druerne skånsom mast og gæret på ståltanke med automatisk omrøring i 15 dage. Efter en yderligere maceration i nogle dage, får vinen lov at bundfælde naturligt. Herefter modner vinen i 24 måneder i nye barriques. Efter en sammenstikning af vinene fra de forskellige fade og en let filtrering aftappes vinen og gennemgår derefter en flaskemodning i kælderen i 24-36 måneder, før den sælges.

Dal Fornos Valpolicella får virkelig en luksusbehandling, som gør, at vinen er i en klasse for sig. Farven er dyb, mørkerød. Duften er uhyre koncentreret, med dybe nuancer af solbær, blåbær, mørke kirsebær, chokolade og træ. I smagen er vinen ligeledes kødfuld og intens, med masser af bærnuancer, krydderier og en smule frugtbrændevin til sidst. Den bliver mere afrundet med iltningen.

×