VALPOLICELLA SUPERIORE DOC Allegrini, Veneto
Distrikt
Valpolicella. Læs mere om distriktet
Producent
Allegrini. Læs mere om producenten
Om produktet
Valpolicella Superiore fra Allegrini er lavet på 70% Corvina Veronese, 25% Rondinella og 5% Oseleta, som hentes på husets vinmarker i Valpolicella DOC. De fleste parceller ligger i en højde af 180-200 m.o.h., vender mod sydøst og er beplantede med... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Valpolicella. Læs mere om distriktet
Producent
Allegrini. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Valpolicella Superiore fra Allegrini er lavet på 70% Corvina Veronese, 25% Rondinella og 5% Oseleta, som hentes på husets vinmarker i Valpolicella DOC. De fleste parceller ligger i en højde af 180-200 m.o.h., vender mod sydøst og er beplantede med vinstokke, som i gennemsnittet er ca. 30 år gamle, med 3.000 vinstokke/ha. Jordbundsforholdene varierer en del og producerer derfor vine med forskellige stilarter, hvilket er perfekt til at lave en tilpasset blanding efter årgang.
Druerne håndplukkes medio september, og efter en klassisk afstilkning og en let masning bliver de gæret køligt på ståltanke i ca. 9 dage. Efter presningen gennemgår vinen en malolaktisk gæring og modnes i 12 måneder, med 50% på store slavonske træfade og 50% på små franske barriques.
Vinen har en flot, blank rubinrød farve. I duften er vinen meget stilren, med lækre aromaer af kirsebær, kirsebærsten og vilde, røde bær. Smagen er fyldig og ret kødfuld, med god balance mellem frugtsødmen, tørheden og tanninen. Vinen har en kompleks og vedvarende eftersmag, med toner af mandler, marcipan og syltede, røde frugter. Må gerne serveres i store vinglas.