VALPOLICELLA RIPASSO DECUS Cantine Lenotti

Distrikt

Valpolicella. Læs mere om distriktet

Producent

Cantine Lenotti. Læs mere om producenten

Om produktet

Druerne (40% Corvina, 40% Corvinone og 20% Rondinella) til denne DECUS Ripasso er hentet på Lenottis vinmarker i Valpolicella Classico nær Gardasøen. Alle parcellerne er beplantede efter ”pergola” eller ”espalier” systemet, som sikrer druerne en perfekt modning og tillader kølige... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land Italien

Årgang 2015

Størrelser 75,00

Alkohol % 14,50

Nr 06082611535

EAN Nr 8000305057008

Druer 40% Corvina 40% Corvinone 20% Rondinella

Lagring 18 mdr. på store "botti" fade.

Distrikt

Valpolicella. Læs mere om distriktet

Producent

Cantine Lenotti. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Druerne (40% Corvina, 40% Corvinone og 20% Rondinella) til denne DECUS Ripasso er hentet på Lenottis vinmarker i Valpolicella Classico nær Gardasøen. Alle parcellerne er beplantede efter ”pergola” eller ”espalier” systemet, som sikrer druerne en perfekt modning og tillader kølige vinde fra Gardasøen at suse gennem rækkerne. Dette afkøler og tørrer druerne og beskytter dem mod bl.a. skimmelsygdomme. Første udgave af denne vin blev lavet i superårgangen 2015. Kvaliteten og modningen af druerne var så usædvanlig, at man bestemte sig for at lave en prestige udgave af en Valpolicella Ripasso.

Vinen er lavet efter den klassiske ”ripassato”-teknik, hvor man ved slutningen af gæringen af tørrede druer til Amarone eller Recioto, hældte nogle af de bedste Valpolicella Classico-vine fra bestemte topparceller på den pressede maske og startede en ny gæring. Under anden-gæringen tilsatte man tillige en del tørrede druer (som ikke var blevet brugt til fx Amarone). Med andre ord har Decus fået et ekstra tilskud af sukker og frugt- og smagskoncentration, som giver en meget intens, kompleks og alkoholrig vin (15%). Til sidst blev vinen modnet i 18 måneder på store, klassiske ”botti” fade.

DECUS Ripasso er ganske enkelt en imponerende vin. Farven er mørk og dyb, og i duften finder man en Ripassos eller en Amarones klassiske toner af kirsebærsten, mandler, modne, mørke kirsebær og blommer. Samtidigt finder man meget charmerende og friske, ranke nuancer af vilde bær (tyttebær, hindbær) og friskkværnede røde druer. Smagen er meget kompleks, velouragtig og koncentreret med marcipan og svesker samt en lækker friskhed til sidst. Det er en meget vellavet vin med en fantastisk balance mellem sprødhed, bærsødme og alkohol, som trods de 15% slet ikke dominerer. Server den til stegt lam, kalv eller okse, til vildtretter og til fx rødskimmeloste.

×