VALPOLICELLA ØKO Monte Tabor, Fidora
Distrikt
Valpolicella. Læs mere om distriktet
Producent
Fidora. Læs mere om producenten
Om produktet
Fidoras Valpolicella er lavet på Corvina (60%), Corvinone og Rondinella dyrket på en enkelt skråning i Illasidalen øst for Verona. Vinmarken hører til vingården Monte Tabor, som er blevet dyrket økologisk siden 1992. Vinstokkene er anlagt i pergola-opbinding, i en... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Valpolicella. Læs mere om distriktet
Producent
Fidora. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Fidoras Valpolicella er lavet på Corvina (60%), Corvinone og Rondinella dyrket på en enkelt skråning i Illasidalen øst for Verona. Vinmarken hører til vingården Monte Tabor, som er blevet dyrket økologisk siden 1992. Vinstokkene er anlagt i pergola-opbinding, i en højde af 220-500 m.o.h., på en undergrund af kalkaflejringer, som giver meget aromatiske og komplekse vine. Højden giver god udluftning og kølighed mellem vinrækkerne og derved meget sunde druer.
Druerne er afstilket, og efter en skånsom masning og en kold macerering bliver de gæret i ståltanke. Efter presningen bliver vinen modnet på samme type tanke i 12-18 mdr.
Vinen har en flot, mørk, rubinrød farve og flotte nuancer af kirsebær, blomme og hybenblomst i den meget umiddelbare og aromatiske duft. Vinen virker først frisk og meget frugtig i munden, men den udvikler hurtigt en større fylde og kompleksitet. Det slutter med en god tørhed og et godt bid, som gør den perfekt til gastronomien. Prøv den til det middelhavsinspirerede køkken med f.eks. fjerkræ, kalv og lam samt naturligvis pasta- og risottoretter. Server den ved ca. 17 – 18 grader.