VALENTINA AIREN ØKO La Mancha, Spanien, Roots Beverages - Vinforsyning

VALENTINA AIREN ØKO La Mancha, Spanien, Roots Beverages

Gruppe: Hvidvin

Årgang: 2019

Størrelse: 75,00

Druer: 100% Airen

Lagring:

Alkohol: 12,50

Økologisk: Ja

Respekt: Ja

Skruelåg: Ja

Nr: 00033421935

EAN Nr: 5711656012136

Producent

Roots. Læs mere om producenten

Om produktet

Valentina Airèn er lavet på Spanien mest dyrkede, oprindelige hvidvinsdrue, som også bruges til produktion af Brandy. Druen har været mest udbredt i Valdepeñas og i La Mancha, men en genvunden popularitet har også bragt den til andre områder af Spanien, og endda til Sydfrankrig og Portugal. Tidligere blev den ofte blandet med druesorter som Malvasia og Palomino, men nye producenter har med mere moderne vinificeringer vist, at den alene også kan give spændende enkeltdrue-hvidvine.

Valentina Airèn fra La Mancha er et typisk eksempel på dette. Mosten fra de økologiske druer er gæret på ståltank med en efterfølgende kort modning “sur lie” (med bundfald) på samme type tank. Den er aftappet i sin ungdom; alt dette for at prioritere frugt og umiddelbarhed.

Vinen er aromatisk og liflig i duften, med toner af citrusfrugter, æbler, mandler og honning. Smagen byder på både friskhed og en smule fedme og mineralitet, med nuancer af hvidt peber, hasselnødder og igen æbler. Det er en typisk, moderne spansk hvidvin, som både kan nydes alene eller sammen med fx. salater, sushi, skaldyr og fisk.

×