TREBBIANO ABRUZZO ØKO Valle Reale

Distrikt

Abruzzo. Læs mere om distriktet

Producent

Vale Reale. Læs mere om producenten

Om produktet

Trebbiano-druerne til denne vin kommer fra den økologiskdyrket vinmark Vigne Nuove i Capestrano, hvor druesorten blev plantet i 2002. Beplantningen er tæt (6.700 vinstokke pr. ha.) og gør, at hver vinstok ikke behøver at producere så mange druer. Trebbiano høstes... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Hvidvin

Kolli 12

Land Italien

Årgang 2018

Størrelser 75,00

Alkohol % 12,50

Nr 06104721835

EAN Nr

Druer 100% Trebbiano D Abruzzo

Lagring 3 mdr på ståltank

Økologisk Ja

Respekt Ja

Distrikt

Abruzzo. Læs mere om distriktet

Producent

Vale Reale. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Trebbiano-druerne til denne vin kommer fra den økologiskdyrket vinmark Vigne Nuove i Capestrano, hvor druesorten blev plantet i 2002. Beplantningen er tæt (6.700 vinstokke pr. ha.) og gør, at hver vinstok ikke behøver at producere så mange druer. Trebbiano høstes som regel sent, da vinmarkerne ligger i en højde af 400 m., hvor skiftet mellem kølige nætter og varme dage med god luftning (Gran Sasso) giver en lang modning.

Efter masningen bliver druerne macereret med deres skind i ca. 12 timer, for at ekstrahere så meget frugtkarakter og friskhed fra druerne som muligt. Gæringen foretages derefter ved lav temperatur i ståltanke. Vinen bliver aftappet i sin pure ungdom, efter kun 3 måneders modning ”sur lie” (på bærmen) i ståltanke, for at opbevare så meget frugtkarakter og friskhed som muligt.

Trebbiano fra Valle Reale har en flot gylden-grønne farve. Duften er frisk og umiddelbar med nuancer af citrusfrugter og hvide blomster. Smagen er liflig og mineralsk med en perfekt harmoni mellem frugt, tørhed og struktur.

Server den til en kold buffet, til fiske- eller skaldyrsretter, til pastaretter eller til middelhavsinspirerede grønsagsretter. Den vil også egne sig fint til et lille glas på terrassen.

×