TOSCANA BIANCO, CHARDONNAY Caparzo - Vinforsyning

TOSCANA BIANCO, CHARDONNAY Caparzo

Gruppe: Hvidvin

Land: Italien

Årgang: 2021

Størrelse: 75,00

Druer: 85% Chardonnay 5% Moscato 5% Trebbiano (Ugni Blanc) 5% Vermentino

Lagring: 1-2 mnd. på ståltanke.

Alkohol: 13,00

Nr: 06002522135

EAN Nr: 8004012000111

Distrikt

Toscana. Læs mere om distriktet

Producent

Caparzo. Læs mere om producenten

Om produktet

Chardonnay Toscana fra Caparzo er lavet på Chardonnay (85%), Trebbiano, Moscato og Vermentino af egen høst, fra de tre ejendomme Elisabetta Gnudi Angelini ejer i Toscana. Deraf de tre roser på vinens etiket. Chardonnayen kommer fra de tre gårde i Montalcino, Castelnuovo og Magliano og bringer rundhed og friskhed til blandingen. Trebbiano kommer fra Borgo Scopeto i Castelnuevo Berardenga og bringer den dyb farve og nuancer af hvide ferskner. Moscato, som dyrkes på Caparzo i Montalcino bringer sødme og aroma, mens Vermentino fra Doga delle Clavule i Magliano tilfører finesse og samtidig en god struktur. De forskellige områder og forskellige druesorter er høstet på forskellige tidspunkter og er vinificeret separat.

Gæringen foregår på ståltanke uden efterfølgende malolaktisk gæring. Efter endt gæring får vinen lov at ligge på sit ”lie” (bundfald) i et par måneder inden aftapningen, og er således ikke lagret på træ. Det er druernes rene frugtnuancer, som på denne måde prioriteres.

Vinen har en flot, blank, lysgylden farve, der er med til at understrege vinens friskhed. I næsen er vinen meget elegant og aromatisk med toner af abrikoser, pærer og eksotiske frugter (passionsfrugt, grape). Smagen er meget forfriskende med sprøde nuancer af hvide ferskner og en meget lækker frugtsødme, som strammes fint op af en god struktur og et fint syrligt bid, der munder ud i en lang dvælende eftersmag. Prøv den sammen med pasta- og risottoretter, skaldyr, fisk og lyse kødretter.

×