TOKAJI FURMINT DRY Chateau Dereszla
Distrikt
Tokaji. Læs mere om distriktet
Producent
Chateau Dereszla. Læs mere om producenten
Om produktet
Mange inden og udenfor Tokaj mener, at man med druen Furmint har en af verdens bedste druer både for tørre og søde hvidvine, eller som man kalder dem i Tokaj "Szamorodni" eller "Aszu" vine. Den "tørre" Furmint fra Château Dereszla... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Tokaji. Læs mere om distriktet
Producent
Chateau Dereszla. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Mange inden og udenfor Tokaj mener, at man med druen Furmint har en af verdens bedste druer både for tørre og søde hvidvine, eller som man kalder dem i Tokaj “Szamorodni” eller “Aszu” vine. Den “tørre” Furmint fra Château Dereszla er lavet på 85% Furmint og 15% Hárslevelu, som hentes på parceller med primært vulkansk jordbund. Druerne høstes normalt i september og gæringen foregår ved lav temperatur i rustfrie ståltanke. Det giver optimale forhold for aroma, friskhed og intensitet i vinen. Vinen modnes i kort tid på ståltank, altså uden påvirkning af træfade – dette for at prioritere umiddelbarhed og finesse.
Farven er lys gylden og de sarte aromaer af citrus og grønne æbler skyldes primært druen Furmint, mens nuancerne af lindeblomst, mirabeller og hvid ferskner kommer fra Hárslevelü. I smagen er vinen meget charmerende, med en sødmefuld frugtkarakter og en god mineralitet. Den viser en sund sprødhed til sidst med en meget delikat druesmag.
Det er en vin som er meget appetitgivende og som er bedst i sin ungdom. Serveres til skaldyr, fisk, sushi og diverse salater.