På onsdag den 4. september indfører vi den lovpligtige aldersverificering. Se hvad det kommer til at betyde for dig her.

x

TIERRAS DE CAIR Ribera del Duero, Bodegas Dominio de Cair

Distrikt

Ribera del Duro. Læs mere om distriktet

Producent

Bodegas Dominio de Cair. Læs mere om producenten

Om produktet

Tierras de CAIR er Dominio de Cairs flagskib og laves på 100% Tempranillo høstet fra vinstokke som er over 60 år gamle i La Aguilera, Quintana del Pidio, Gumiel de Mercado og Moradillo de Roa, i en højde af 800-900... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land Spanien

Årgang 2012

Størrelser 75,00

Alkohol % 15,00

Nr 06305311235

EAN Nr 8437011516503

Druer 100% Tempranillo

Lagring

Scoreplads

Guía Peñin93
James Suckling90
Decanter 100 skala89
Tim Atkins88

Distrikt

Ribera del Duro. Læs mere om distriktet

Producent

Bodegas Dominio de Cair. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Tierras de CAIR er Dominio de Cairs flagskib og laves på 100% Tempranillo høstet fra vinstokke som er over 60 år gamle i La Aguilera, Quintana del Pidio, Gumiel de Mercado og Moradillo de Roa, i en højde af 800-900 m.o.h. med en undergrund af kalk, ler, sand og småsten. Høsten foregår manuelt (ca. 15 hl./ha.), og druerne transporteres til kælderen i små kasser for at undgå masning og oxydering. Ved ankomsten bliver klaserne og druerne håndsorteret på et sorteringsbånd.
Efter en total afstilkning bliver druerne skånsom mast og gæret på store træfade i et temperaturreguleret lokale. Efter presning bliver vinen flyttet til nye franske egetræfade, hvor den gennemgår en malolaktisk gæring og senere en modning i 24 måneder på træfade (225 l.). Efter aftapningen bliver vinen yderligere modnet i 18 måneder i kælderen på Dominio de Cair.

Tierras de CAIR har en flot, mørk, dyb rubinrød farve med lilla kant. I duften finder man toner af cedertræ, engelsk lakrids, mørke bær, bitter chokolade og krydderier. Smagen er meget kompleks med et væld af frugt- og krydderinuancer (nellikke, muskatnød). Det er en vin, som udvikler sig flot i glasset, og som man derfor med fordel kan hælde på karaffel en time før servering. Den slutter i den bløde, frugtrige stil, men man kan fornemme en masse underliggende struktur og potentiale.

Server den til kødretter med lam, okse eller vildt.

×