TEXTURES DE PEDRA Limited Edition, Raventos i Blanc, Penedès
Distrikt
Conca del Riu Anoia. Læs mere om distriktet
Producent
Raventos I Blanc. Læs mere om producenten
Om produktet
Textures de Pedra er sammensat af tre lokale druesorter (blå): Xarel·lo Vermell (50-55%), Sumoll (25%) og Bastard Negre (15-25%) samt evt. Parellada (grøn drue). Nogle kalder en lys mousserende vin lavet på blå druer for en ”Blanc de Noir”, men... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Scoreplads
Distrikt
Conca del Riu Anoia. Læs mere om distriktet
Producent
Raventos I Blanc. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Textures de Pedra er sammensat af tre lokale druesorter (blå): Xarel·lo Vermell (50-55%), Sumoll (25%) og Bastard Negre (15-25%) samt evt. Parellada (grøn drue). Nogle kalder en lys mousserende vin lavet på blå druer for en ”Blanc de Noir”, men hos Raventós kalder man den også ”Vin gris” (grå vin), da vinen har en flot, let rosé farve. Den henter sit navn fra den vinmark, hvor druerne hovedsageligt kommer fra, på ejendommens højst beliggende del, ved Turó de Serral. Her består jordbundens overflade primært af sten, hvilket tvinger vinstokkene til at hente vand og næring i dybden, og sikrer således utroligt koncentrerede og strukturerede druer og vine. De to parceller med Xarel.lo blev beplantet i 2002, og de andre i 1974 og 1957.
Under høsten bliver de biodynamiskdyrkede druer håndplukket i små kasser og bliver sorteret første gang i vinmarken. Hver parcel høstes og vinificeres for sig, afhængigt af modningsstadiet. Efter gæring modnes ”basisvinen” i 6 måneder på sit ”lie” (bundfald) i rustfrie ståltanke med løbende omrøring. Derefter gæres vinen i 36-42 mdr. på flaske efter ”Méthode Traditionnelle” teknikken. Efter en hånddrejning på klassiske reoler bliver vinen degorgeret uden tilsætning af sukkerlikør (”nul” dosage). Vinen er derfor i den tørre ende.
Textures de Pedra har en flot, sart, grå, lyserød farve samt meget små, livlige og vedvarende bobler. Duften er både umiddelbar, frugtrig og koncentreret med lækre nuancer af roser, skovbær og milde krydderier. Smagen er fint struktureret og mineralsk med masser af sprøde nuancer af bær og krydderurter. En meget appetitvækkende mousserende, som er perfekt både som velkomst og til mad.