TEXTURES DE PEDRA Limited Edition, Raventos i Blanc, Penedès

Distrikt

Conca del Riu Anoia. Læs mere om distriktet

Producent

Raventos I Blanc. Læs mere om producenten

Om produktet

Textures de Pedra er sammensat af tre lokale druesorter (blå): Xarel·lo Vermell (50-55%), Sumoll (25%) og Bastard Negre (15-25%) samt evt. Parellada (grøn drue). Nogle kalder en lys mousserende vin lavet på blå druer for en ”Blanc de Noir”, men... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Mousserende vin

Kolli 6

Land Spanien

Årgang 2014

Størrelser 75,00

Alkohol % 12,00

Nr 06405721435

EAN Nr 8421478705105

Druer 55% Xarel lo 25% Bastard Negre 25% Sumoll

Lagring 2. gæring på flaske: 42 mdr.

Respekt Ja

Scoreplads

Vinous Antonio Galloni93
Vinum Wine Magazine (EU)17
Wine Spectator89

Distrikt

Conca del Riu Anoia. Læs mere om distriktet

Producent

Raventos I Blanc. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Textures de Pedra er sammensat af tre lokale druesorter (blå): Xarel·lo Vermell (50-55%), Sumoll (25%) og Bastard Negre (15-25%) samt evt. Parellada (grøn drue). Nogle kalder en lys mousserende vin lavet på blå druer for en ”Blanc de Noir”, men hos Raventós kalder man den også ”Vin gris” (grå vin), da vinen har en flot, let rosé farve. Den henter sit navn fra den vinmark, hvor druerne hovedsageligt kommer fra, på ejendommens højst beliggende del, ved Turó de Serral. Her består jordbundens overflade primært af sten, hvilket tvinger vinstokkene til at hente vand og næring i dybden, og sikrer således utroligt koncentrerede og strukturerede druer og vine. De to parceller med Xarel.lo blev beplantet i 2002, og de andre i 1974 og 1957.

Under høsten bliver de biodynamiskdyrkede druer håndplukket i små kasser og bliver sorteret første gang i vinmarken. Hver parcel høstes og vinificeres for sig, afhængigt af modningsstadiet. Efter gæring modnes ”basisvinen” i 6 måneder på sit ”lie” (bundfald) i rustfrie ståltanke med løbende omrøring. Derefter gæres vinen i 36-42 mdr. på flaske efter ”Méthode Traditionnelle” teknikken. Efter en hånddrejning på klassiske reoler bliver vinen degorgeret uden tilsætning af sukkerlikør (”nul” dosage). Vinen er derfor i den tørre ende.

Textures de Pedra har en flot, sart, grå, lyserød farve samt meget små, livlige og vedvarende bobler. Duften er både umiddelbar, frugtrig og koncentreret med lækre nuancer af roser, skovbær og milde krydderier. Smagen er fint struktureret og mineralsk med masser af sprøde nuancer af bær og krydderurter. En meget appetitvækkende mousserende, som er perfekt både som velkomst og til mad.

×