TEMPRANILLO CRIANZA ØKO Navarra, Bodegas Ochoa - Vinforsyning

TEMPRANILLO CRIANZA ØKO Navarra, Bodegas Ochoa

Gruppe: Rødvin

Land: Spanien

Årgang: 2018

Størrelse: 75,00

Druer: 100% Tempranillo

Lagring: 12 mdr. på amerikanske træfade (225 l.).

Alkohol: 13,50

Økologisk: Ja

Respekt: Ja

Nr: 06300811835

EAN Nr: 8414167010079

Distrikt

Navarra. Læs mere om distriktet

Producent

Bodegas Ochoa. Læs mere om producenten

Om produktet

Den økologisk (fra 2018) Tempranillo Crianza er lavet på druer høstet på vinmarken Santa Cruz i Traibuenas området. Her finder man en meget kalk- og lerholdig jord, som giver god dræning i dybden, men et meget lavt indhold af organisk materiale. Udbyttet er derfor ret begrænset, men kvaliteten til gengæld meget høj. For at forbedre kvaliteten yderligere og i øvrigt praktisere en mere miljøvenlig dyrkning uden ukrudtsmidler, har man i nogle år sammen med UPNA (Navarra Universitetet) kørt et kontrolleret program hvor man lader græs gro mellem rækkerne. Det har givet forbløffende positive resultater.

Det var egentlig Javier Ochoa som i 1986, lancerede Spaniens første Crianza på ren Tempranillo, efter flere års forsøg. En modning i min. et år på amerikanske egetræsfade (225 l.) sikrer en god balance mellem trækarakter og vin. Tempranillo er meget aromatisk med flotte, krydrede nuancer i både duft og smag. En smule sødme og en god sprødhed giver en meget kompleks vin i smagen. Den udvikler sig fint i glasset med nuancer af kirsebær, mørke bær, samt anis og vanilje i eftersmagen.

Den kan anbefales til f.eks. alle krydrede sammenkogte retter. Det kan dens struktur og styrke klare. Men vinens klasse og finesse gør den også velegnet til sartere retter så som kalvekød, fjerkræ eller fuglevildt. Vinen må gerne åbnes og evt. hældes på karaffel ca. en halv time før servering.

×