TAURASI DOCG Feudi di San Gregorio, Campania

Distrikt

Taurasi DOCG. Læs mere om distriktet

Producent

Feudi (San Gregorio). Læs mere om producenten

Om produktet

Taurasi DOCG laves på 100% Aglianico-druer, som hentes på ejendommens vinmarker i den nordøstlige del af området, med ren vulkansk jord. Mosten er gæret på ståltanke og modnes i 18 måneder på medium-ristede franske barriques. Efter aftapningen bliver vinen yderligere... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land Italien

Årgang 2014

Størrelser 75,00

Alkohol % 14,00

Nr 06061911435

EAN Nr 8022888495015

Druer 100% Aglianico

Lagring 18 mdr. på franske barriques + min. 9 mdr. på flaske.

Scoreplads

Wine & Spirits Top 100 Wineries 2021

Distrikt

Taurasi DOCG. Læs mere om distriktet

Producent

Feudi (San Gregorio). Læs mere om producenten

Mere om produktet

Taurasi DOCG laves på 100% Aglianico-druer, som hentes på ejendommens vinmarker i den nordøstlige del af området, med ren vulkansk jord. Mosten er gæret på ståltanke og modnes i 18 måneder på medium-ristede franske barriques. Efter aftapningen bliver vinen yderligere modnet i 9 måneder inden frigivelse.

I farven er vinen nærmest blæksort og blank. I duften fornemmer man toner af kirsebær, brombær og en smule solbær, men også en god tørhed og et godt bid, med krydrede toner (kanel, muskatnød, rosenpeber), som giver god modvægt til frugtsødmen. Smagen har masser af sprødhed og finesse, trods 14% i alkohol. Vinen byder på tørre toner, som både kunne minde om en vin fra Nordrhône eller fra Haut-Médoc i Bordeaux, men også afrundede tanniner, som tilfører god harmoni i eftersmagen. Vinen vil udvikle sig endnu mere ved iltning på karaffel.

Velegnet til stegt lam, okse eller kalv, men også til gryderetter med vildt.

×