På onsdag den 4. september indfører vi den lovpligtige aldersverificering. Se hvad det kommer til at betyde for dig her.

x

TARRANGO, EXPLORER SERIES Victoria, Brown Brothers

Distrikt

Victoria. Læs mere om distriktet

Producent

Brown Brothers. Læs mere om producenten

Om produktet

Den nye vinserie fra Brown Brothers "JG Brown Explorer" er skabt til ære for John Graham Brown - 3. generation på gården i Milawa (Victoria), og en utrættelig igangsætter og fornyer til gavn for såvel familiefirmaet selv som andre vinproducenter,... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land Australia

Årgang 2017

Størrelser 75,00

Alkohol % 13,00

Nr 05800911735

EAN Nr 029147340862

Druer 100% Tarrango

Lagring Ståltanke.

Respekt Ja

Skruelåg Ja

Distrikt

Victoria. Læs mere om distriktet

Producent

Brown Brothers. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Den nye vinserie fra Brown Brothers “JG Brown Explorer” er skabt til ære for John Graham Brown – 3. generation på gården i Milawa (Victoria), og en utrættelig igangsætter og fornyer til gavn for såvel familiefirmaet selv som andre vinproducenter, der har ladet sig inspirere og gjort anvendelse af hans mange banebrydende tiltag.

Tarrango-druen er et produkt af den australske planteskole (1965) men var samtidig et projekt, som Brown Brothers var dybt involveret i. Man forsøgte at fremavle en tørkeresistent rødvinsdrue, hvorfra der kunne fremstilles lette, friske rødvine med lavt garvesyre-indhold. For at nå målet krydsede man den hvide drue Sultana, som er meget udbredt i Australien, med den portugisiske rødvinsdrue Touriga. Tarrango trives bedst i de varmeste områder i Australien og modner først hen på efteråret i marts/april måned, når dagstemperaturen er dalende. Derfor bevarer den en friskhed og en aroma, som er velegnet til hurtigt drikkemodne vine.

Hos Brown Brothers dyrkes Tarrango på marken Mystic Park, som er beliggende ved Murrayfloden 200 km. nordvest for King Valley. En del af druerne (15-18%) gæres ved ”Macération Carbonique”-metoden, hvor drueklaserne sendes i gæringskarret hele og derved udvikler en meget delikat frugtsmag. Metoden kendes bl.a. fra Beaujolais i Frankrig. Man fornemmer i det hele taget de lette og forfriskende Beaujolais-vine som forbillede i denne vin. Vinen er tilsat (max 10-11%) en smule Merlot og i nogle årgange Tempranillo.

Tarrango har en meget flot, blank og rubinrød farve. Duften har en meget charmerende karakter af modne kirsebær og hindbær. I smagen er den meget frugtrig, forfriskende og sprød. Den bør serveres en smule afkølet og er således en perfekt ledsager til alle frokostretter, forretter eller til en skovtur. Dens frugt og eksotiske karakter gør den meget velegnet til f.eks. asiatiske retter.

×