TARRANGO, EXPLORER SERIES Victoria, Brown Brothers
Distrikt
Victoria. Læs mere om distriktet
Producent
Brown Brothers. Læs mere om producenten
Om produktet
Den nye vinserie fra Brown Brothers "JG Brown Explorer" er skabt til ære for John Graham Brown - 3. generation på gården i Milawa (Victoria), og en utrættelig igangsætter og fornyer til gavn for såvel familiefirmaet selv som andre vinproducenter,... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Victoria. Læs mere om distriktet
Producent
Brown Brothers. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Den nye vinserie fra Brown Brothers “JG Brown Explorer” er skabt til ære for John Graham Brown – 3. generation på gården i Milawa (Victoria), og en utrættelig igangsætter og fornyer til gavn for såvel familiefirmaet selv som andre vinproducenter, der har ladet sig inspirere og gjort anvendelse af hans mange banebrydende tiltag.
Tarrango-druen er et produkt af den australske planteskole (1965) men var samtidig et projekt, som Brown Brothers var dybt involveret i. Man forsøgte at fremavle en tørkeresistent rødvinsdrue, hvorfra der kunne fremstilles lette, friske rødvine med lavt garvesyre-indhold. For at nå målet krydsede man den hvide drue Sultana, som er meget udbredt i Australien, med den portugisiske rødvinsdrue Touriga. Tarrango trives bedst i de varmeste områder i Australien og modner først hen på efteråret i marts/april måned, når dagstemperaturen er dalende. Derfor bevarer den en friskhed og en aroma, som er velegnet til hurtigt drikkemodne vine.
Hos Brown Brothers dyrkes Tarrango på marken Mystic Park, som er beliggende ved Murrayfloden 200 km. nordvest for King Valley. En del af druerne (15-18%) gæres ved ”Macération Carbonique”-metoden, hvor drueklaserne sendes i gæringskarret hele og derved udvikler en meget delikat frugtsmag. Metoden kendes bl.a. fra Beaujolais i Frankrig. Man fornemmer i det hele taget de lette og forfriskende Beaujolais-vine som forbillede i denne vin. Vinen er tilsat (max 10-11%) en smule Merlot og i nogle årgange Tempranillo.
Tarrango har en meget flot, blank og rubinrød farve. Duften har en meget charmerende karakter af modne kirsebær og hindbær. I smagen er den meget frugtrig, forfriskende og sprød. Den bør serveres en smule afkølet og er således en perfekt ledsager til alle frokostretter, forretter eller til en skovtur. Dens frugt og eksotiske karakter gør den meget velegnet til f.eks. asiatiske retter.