TAITA Colchagua Valley, 1 stk trækasse, Montes - Vinforsyning

TAITA Colchagua Valley, 1 stk trækasse, Montes

Gruppe: Rødvin

Land: Chile

Årgang: 2018

Størrelse: 75,00

Druer: 85% Cabernet Sauvignon 15% Diverse

Lagring:

Alkohol: 14,50

Respekt: Ja

Nr: 05943311835

EAN Nr: 7804303000445

Distrikt

Colchagua Valley. Læs mere om distriktet

Producent

Montes. Læs mere om producenten

Om produktet

Taita er Montes’ mest ambitiøse vin, som skal inkarnere summen af den viden, Montes har opnået efter at have arbejdet med fine wine i mere end 30 år. Den laves af druer fra udvalgte parceller i Marchigüe (El Arcángel de Marchigüe-vingården, kun 25 km. fra Stillehavet), hvor geologiske undersøgelser har vist, at der er en særlig jordbund af smuldrende granit og ler, som giver en særlig struktur og høj syre til druerne. Herudover har Cabernet Sauvignon vinstokkenes rødder tilpasset sig, så man kan undgå kunstvanding på disse parceller (”dry farmed”). Det giver små men meget koncentrerede druer.

Vinen er lavet på 85% Cabernet Sauvignon og 15% ”Winemakers Choice”, som er Aurelio Montes suveræne valg baseret på årgangens karakter og det druemateriale, der er til rådighed. Udbyttet holdes helt nede på 3 tons/ha. og druerne bliver selekteret, både under håndplukningen og ved ankomsten på Apalta-vingården. Efter en afstilkning gennemgår de hele druer en kølig skindmaceration i nogle dage med daglige omrøringer, og derefter gæret spontant i 10-12 dage. Efter presningen gennemgår vinen en malolaktisk gæring på ståltanke og bliver derefter modnet i 24 mdr. på 80-100% nye franske barriques. Efter sammenstikningen af vinene, bliver blendet yderligere modnet på store træfade (”foudre”) i 10-12 mdr., før den filtres let og aftappes.

Vinen har en intens rubinrød farve. I den intense duft finder man blåbær, solbær, kaffe og trøfler. Smagen er kompleks med masser af frugt kombineret med sekundære aromaer fra den lange lagring af cedertræ, mokka og bitter chokolade. En kraftfuld, harmonisk vin med en lang, kompleks eftersmag. Dekanter den gerne og server den ved 18 grader til fx rødt kød, dyrevildt, og kraftige men ikke for krydrede retter. Kan nydes i sin ungdom, men kan også ligge i normalt ca. 15 år efter høståret.

×