SYRAH MONTES ALPHA Colchagua Valley, Montes

Distrikt

Colchagua Valley. Læs mere om distriktet

Producent

Montes. Læs mere om producenten

Om produktet

Alpha Syrah er lavet på Syrah (90%), Cabernet Sauvignon (7%) og en smule Viognier. Druerne kommer fra Montes’ ejendomme i Apalta og Marchigüe i Colchagua Valley. Begge ejendomme er dyrket efter ”Dry farming”. Grundlæggeren Aurelio Montes var den første i... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 12

Land Chile

Årgang 2018

Størrelser 75,00

Alkohol % 14,50

Nr 05942611835

EAN Nr 7804303371217

Druer 7% Cabernet Sauvignon 90% Syrah 3% Viognier

Lagring 12 mdr. 55% på franske fade (nye + 1-3 år) + stål/betontanke

Respekt Ja

Scoreplads

Descorchados91
Tim Atkins92
Wine Enthusiast91
Wine Spectator90

Distrikt

Colchagua Valley. Læs mere om distriktet

Producent

Montes. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Alpha Syrah er lavet på Syrah (90%), Cabernet Sauvignon (7%) og en smule Viognier. Druerne kommer fra Montes’ ejendomme i Apalta og Marchigüe i Colchagua Valley. Begge ejendomme er dyrket efter ”Dry farming”. Grundlæggeren Aurelio Montes var den første i verden til at indføre ”Dry Farming”. Henover en treårig periode pressede han sine vinstokke til at optage mindre og mindre vand. Metoden blev iværksat fra årgang 2012 i alle Alpha vinene. Resultatet er enestående:
– Vandbesparelser svarende til 20.000 personers årlige vandforbrug.
– Fenolindholdet, der giver druerne farve og garvesyre, er steget med 20% – derved mørkere vine.
– Drueklasernes gennemsnitsstørrelse er blevet halveret – mere smag til de resterende druer.
– Høstudbyttet er halveret, hvilket giver markant større smag, intensitet og koncentration.

Viognier vinificeres sammen med Syrah. Efter en klassisk gæring og en malolaktisk gæring på ståltank, bliver 55% af vinen modnet i 12 mdr. på franske træfade (nye, et, to og tre år gamle), mens den anden del modnes på stål- og betontanke. Sammenstikningen foretages umiddelbar inden aftapningen.

Vinen har en dyb, rubinrød farve med lilla kant. I næsen fornemmer man en dominans af blå og sorte bær som blåbær og solbær. I smagen finder man moden frugt og mørke bær, sort peber, lidt mokka og et subtilt fadpræg. Det er en blød, elegant og harmonisk vin, hvor tannin holder det hele i balance og sørger for en flot og lang finish.

Server den til fx rødt kød, kraftigere vildtretter, braiserede retter – brug den på samme måde som du ville bruge en god Nordrhône vin – den kan sagtens bære det. Kan nydes i sin ungdom, men kan også ligge i ca. 10 år efter høståret. Serveringstemperatur: 17-19 grader.

×