SYRAH, LES VIGNES D’A COTÉ IGP Collines Rhodaniennes, Cave Yves Cuilleron
Distrikt
Indication Géographique Protégée (Vins de Pays). Læs mere om distriktet
Producent
Caves Yves Cuilleron. Læs mere om producenten
Om produktet
Syrah IGP fra Yves Cuilleron laves på druer dyrket på enkelte parceller nær landsbyen Chavanay, hvor man normalt producerer St. Joseph og Condrieu. Disse parceller ligger enten på den nederste eller den øverste del af skråningen, som ikke er klassificeret... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Indication Géographique Protégée (Vins de Pays). Læs mere om distriktet
Producent
Caves Yves Cuilleron. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Syrah IGP fra Yves Cuilleron laves på druer dyrket på enkelte parceller nær landsbyen Chavanay, hvor man normalt producerer St. Joseph og Condrieu. Disse parceller ligger enten på den nederste eller den øverste del af skråningen, som ikke er klassificeret som AOC. De må nøjes med IGP’en Collines Rhodaniennes. Men da begge steder byder på sandholdige lag blandet med aflejringer, som egner sig perfekt til Syrah, Viognier eller endda Gamay, kan producenter som Cuilleron lave yderst spændende vine derfra! Navnet ”Les vignes d’à côté” betyder noget i retning af ”vinmarkerne ved siden af”, og hentyder netop til, at de ligger lige uden for AOC’en, som umiddelbare naboer til den.
Cuillerons IGP-vinmarker dyrkes med samme omhu som på de store appellationer. I løbet af sommeren praktiserer man en grøn høst, hvor de klaser, som ikke er fuldt udviklede, bliver fjernet. Et par uger inden høsten fjerner man en del af bladene på vinstokkene for at give en bedre eksponering mod solen. Høsten foretages manuelt og en kraftig selektering af druerne foretages. Druerne bliver afstilkede og mast, og gæringen foretages på åbne gæringskar i en periode på ca. 2-3 uger med druernes naturlige gær. Derefter bliver vinen modnet i 7 måneder på lige del tanke (20-30 hl.) og barriques af 228 l. Sammenstikningen af vinene fra de forskellige parceller foretages lige inden aftapningen.
Syrah IGP har en flot aroma med nuancer af modne, røde frugter og en fyldig og kødfuld stil i smagen. Den giver allerede meget i sin ungdom og slutter meget delikat i munden med toner af friske krydderier. Den bør serveres ved 12-14 grader og vil egne sig fint til forretter med patéer, røget skinke og andet pålæg.