SYRAH, GRAND ESTATES Columbia Valley, Columbia Crest

Distrikt

Colombia Valley. Læs mere om distriktet

Producent

Columbia Crest. Læs mere om producenten

Om produktet

Syrah Grand Estates er sammensat af Syrah (ca. 90-95%), samt evt. Viognier, Merlot eller Malbec, som hovedsageligt hentes i AVA Wahluke Slope og i Horse Heaven Hills, som er kendt for at producere vine med stor aroma og kompleksitet. Områderne... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land USA

Årgang 2017

Størrelser 75,00

Alkohol % 14,50

Nr 05582211735

EAN Nr 088586000850

Druer 95% Syrah 5% Viognier

Lagring 16 mnd. på 35% franske og 65% amerikanske træfade (1/3 nye).

Scoreplads

Wine Spectator88
Wine & Spirits Top 100 Wineries 2021

Distrikt

Colombia Valley. Læs mere om distriktet

Producent

Columbia Crest. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Syrah Grand Estates er sammensat af Syrah (ca. 90-95%), samt evt. Viognier, Merlot eller Malbec, som hovedsageligt hentes i AVA Wahluke Slope og i Horse Heaven Hills, som er kendt for at producere vine med stor aroma og kompleksitet. Områderne hører til i Columbia Valley, som er et ret tørt område. Jordbunden er ikke særlig frugtbar og holder ikke godt på vandet, så drypirrigation giver optimal kontrol over vinplanternes vækstmønstre.

Vinificeringen foregår ved, at druerne afstilkes og mases, dog forbliver 10% af høsten med hele bær. Herefter gærer og macererer Syrah druerne tilsat Viognier med drueskindet i 6-10 dage med daglige overpumpninger. Blandingen af de andre druesorter (Merlot og Malbec i de årgange hvor man bruger dem) som gæres separat, foregår lige efter presningen, og vinen gennemgår derefter en malolaktisk gæring på en kombination af rustfrie ståltanke og træfade. Efter en sammenstikning bliver vinen modnet i 14-16 måneder på en kombination af nye og gamle, franske og amerikanske egetræsfade.

Syrah Grand Estates har en flot, mørk, rubinrød farve. Duften er meget elegant og sprød for en Syrah at være, med afdæmpede nuancer af tørrede krydderier og komplekse toner af små bær og violer. Smagen afslører en god kødfuldhed med mere koncentrerede nuancer af modne, mørke bær og cedertræ, med toner af sorte peber og en god, afrundet tannin. Prøv den til svinemørbrad, kalv eller and, gerne i en tranebærsauce med svampe og krydderurter.

×