ST. LAURENT ØKO Thermenregion, Johanneshof Reinisch
Distrikt
Thermenregion (Weinbaugebiet). Læs mere om distriktet
Producent
Johanneshof Reinisch. Læs mere om producenten
Om produktet
Druesorten St-Laurent menes at være en mutation af Pinot Noir, som opstod i Bourgogne og som munkene tog med til Thermenregion, hvor den i dag betragtes som en lokal drue. Den har mange af Pinot Noirs dyder, men er lidt... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Thermenregion (Weinbaugebiet). Læs mere om distriktet
Producent
Johanneshof Reinisch. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Druesorten St-Laurent menes at være en mutation af Pinot Noir, som opstod i Bourgogne og som munkene tog med til Thermenregion, hvor den i dag betragtes som en lokal drue. Den har mange af Pinot Noirs dyder, men er lidt vanskelig at dyrke, samtidig med, at den giver et lille udbytte. Dette var årsagen til, at den forsvandt fra Bourgogne og næsten blev opgivet i Østrig, lige indtil omkring 1999-2009, hvor nogle producenter i Thermenregion genopdagede den – blandt dem Johanneshof Reinisch. Navnet St. Laurent kommer i øvrigt af, at druerne normalt begynder at skifte farve til rød på helgenen Skt. Laurentius navnedag den 10. august.
St. Laurent druerne til denne vin kommer fra vinmarker omkring Tattendorf, hvor den meget mineralske, dybe jord (småsten, kalk, sand, ler) og de gunstige, varme klimaforhold er perfekte til røde druer, ikke mindst Pinot Noir og St. Laurent. Vinstokkene er mellem 6 og 27 år gamle. Efter afstilkning og en skånsom knusning udsættes druerne for en kort, kølig skindmaceration for at optimere farve-, aroma- og smagsekstrakt. Derefter flyttes vinen til træfade, hvor gæringen foregår. Til sidst modnes vinen i ca. 12 måneder på en kombination af store træfade (3.000 l.) og brugte barriques (225 l.).
I duften finder man umiddelbare, aromatiske og sødmefulde toner af skovbær og moreller, men også nuancer af marcipan og vanilje. Smagen er frugtrig med god struktur og en pæn tannin, som giver et godt modspil til frugtsødmen. Med iltning får vinen helt klart større kompleksitet og fylde. Den slutter fint afrundet med god balance mellem sprødhed og velour. Velegnet til fjerkræ, kalv, svinekød og fuglevildt, samt hvid- eller rødskimmeloste.