ST. LAURENT FRAUENFELD ØKO Thermenregion, Johanneshof Reinisch

Distrikt

Thermenregion (Weinbaugebiet). Læs mere om distriktet

Producent

Johanneshof Reinisch. Læs mere om producenten

Om produktet

Druesorten St-Laurent menes at være en mutation af Pinot Noir, som opstod i Bourgogne og som munkene tog med til Thermenregion, hvor den i dag betragtes som en lokal drue. Den har mange af Pinot Noirs dyder, men er lidt... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land Østrig

Årgang 2017

Størrelser 75,00

Alkohol % 13,00

Nr 00403511735

EAN Nr 9120001622245

Druer 100% St. Laurent

Lagring 16 mdr. på små franske og østrigske træfade (225 l.)

Økologisk Ja

Respekt Ja

Vegansk Ja

Distrikt

Thermenregion (Weinbaugebiet). Læs mere om distriktet

Producent

Johanneshof Reinisch. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Druesorten St-Laurent menes at være en mutation af Pinot Noir, som opstod i Bourgogne og som munkene tog med til Thermenregion, hvor den i dag betragtes som en lokal drue. Den har mange af Pinot Noirs dyder, men er lidt vanskelig at dyrke, samtidig med, at den giver et lille udbytte. Dette var årsagen til, at den forsvandt fra Bourgogne og næsten blev opgivet i Østrig, lige indtil omkring 1999-2009, hvor nogle producenter i Thermenregion genopdagede den – blandt dem Johanneshof Reinisch.

Druerne til denne vin kommer fra vinmarken Frauenfeld, som i området anses for at være et af de bedste steder at dyrke St. Laurent på, med sin meget mineralske, dybe jordbund (småsten, kalk, sand, ler) og de gunstige, varme klimaforhold. Vinstokkene på ca. 35 år er nogle af de ældste på ejendommen. Efter afstilkning og en skånsom knusning udsættes druerne for en kort, kølig skindmaceration for at optimere farve-, aroma- og smagsekstrakt. Derefter flyttes vinen til store træfade, hvor gæringen foregår. Til sidst modner vinen i ca. 16 mdr. på en kombination af franske og østrigske barriques (225 l.).

St. Laurent ”Frauendfeld” har en flot, mørk, rubinrød farve. I duften fornemmer man tydeligt det lange ophold på træfad, men vinen er så koncentreret i frugt og aroma ellers, at det hurtigt er nuancerne af skovbær, vilde kirsebær og mandler, som dominerer. Smagen er dyb, fyldig og kødfuld og har stadig god sprødhed og friskhed. I grunden en meget charmerende vin – næsten i bedste Bourgogne stil! Velegnet til okse, lam og råvildt.

×