ST JOSEPH ROUGE CAVANOS Caves Yves Cuilleron

Distrikt

Saint-Joseph. Læs mere om distriktet

Producent

Caves Yves Cuilleron. Læs mere om producenten

Om produktet

Cuvée ”Cavanos” er lavet på Syrah fra parceller ved den nordligste landsby i AOC Saint-Joseph, nemlig Chavanay, hvis oprindelige navn netop er ”Cavanos”. Her producerer man de mest sprøde og ”friske” Saint-Joseph rødvine i distriktet, som pga. den særlige jordbund... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land Frankrig

Årgang 2017

Størrelser 75,00

Alkohol % 13,00

Nr 02717611735

EAN Nr 3512050000123

Lagring 16 mdr. på franske barriques (228 l.,1-2 år gamle).

Scoreplads

Vinous Antonio Galloni93

Distrikt

Saint-Joseph. Læs mere om distriktet

Producent

Caves Yves Cuilleron. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Cuvée ”Cavanos” er lavet på Syrah fra parceller ved den nordligste landsby i AOC Saint-Joseph, nemlig Chavanay, hvis oprindelige navn netop er ”Cavanos”. Her producerer man de mest sprøde og ”friske” Saint-Joseph rødvine i distriktet, som pga. den særlige jordbund af smuldrende granit også er meget elegante. Den høje beplantningstæthed på Cuillerons parceller (8.000-10.000 vinstokke pr. ha.) gør desuden, at hver vinstok producerer færre klaser, men til gengæld utroligt koncentrerede druer. Vinstokkene er plantet mellem 1959 og 1979 og giver helt klart de bedste Syrah-druer (i Saint-Joseph) hos Cuilleron. Førhen leverede disse parceller druer til Cuillerons Cuvée l’Amarybelle, som ”Cavanos” nu erstatter.

Druerne bliver kun delvist afstilket, og gæringen foretages i store, åbne gæringskar, med druernes egne vilde gærceller. Den varer som regel i 3 uger med temperaturstyring og løbende omrøringer. Efter den malolaktiske gæring modnes vinen i 16 måneder på et og to år gamle barriques. Aftapning foregår efter sammenstikningen af vinene fra de foskellige parceller, en naturlig bundfældning og en ganske let filtrering.

Saint Joseph ”Cavanos” er meget tæt i farven med en smuk, brillant, rubinrød farve. Den er helt vidunderlig delikat og intens i sin bærduft med sødmefyldte og meget subtile aromaer af bl.a. solbær og mørke, vilde kirsebær. Vinen er koncentreret i sin frugtsmag, kraftfuld og saftig med en pragtfuld finesse. Den har god tannin, stor harmoni og er rank med en ren eftersmag. Vinen er klassisk for Yves Cuillerons stil: Spændstighed, koncentration og frem for alt finesse. Egner sig til rødt kød, eller til fx en kraftig vildtret.

×