SPUMANTE DOLCE ANNA Le Contesse

Distrikt

Veneto IGT. Læs mere om distriktet

Producent

Le Contesse. Læs mere om producenten

Om produktet

Spumante Dolce ”Anna” laves hovedsageligt på Glera og Moscato druer fra Le Contesses vinmarker i Treviso, hvor man bruger Sylvoz-beskæring – en meget almindelig metode i Veneto. Efter en skånsom presning af druerne, gennemgår mosten en naturlig bundfældning. Derefter bliver... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Mousserende vin

Kolli 6

Land Italien

Årgang 2019

Størrelser 75,00

Alkohol % 9,50

Nr 06090221935

EAN Nr 8005068001534

Druer Glera Moscato

Lagring Ståltank

Dessertvin / Sød vin Ja

Vegansk Ja

Distrikt

Veneto IGT. Læs mere om distriktet

Producent

Le Contesse. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Spumante Dolce ”Anna” laves hovedsageligt på Glera og Moscato druer fra Le Contesses vinmarker i Treviso, hvor man bruger Sylvoz-beskæring – en meget almindelig metode i Veneto. Efter en skånsom presning af druerne, gennemgår mosten en naturlig bundfældning. Derefter bliver en lille del af mosten opbevaret køligt, og hovedparten sat til gæring på ståltanke. Efter nogle ugers hvile bliver vinen og den ugærede most blandet og flyttet til tryktanke, hvor andengæringen foregår med selekteret gær. Efter aftapningen gemmes flaskerne i nogle uger under kølige forhold.

En Spumante i Dolce-stil har altid et højt restsukkerindhold (her 60 g./l. – og desuden en alkoholprocent på ca. 9,5%), men ud over sit sødmefulde, eksotiske præg, har ”Anna” også en god lethed og friskhed. Vinen har en livlig mousse og fine, vedvarende bobler. Farven er strågul, og i duften finder man nuancer af hvide blomster, abrikoser, ferskner og mango. Smagen slutter med aromatiske og ret intense toner trods den lave alkoholprocent (9,5%). Serveres til dessert, kager (gerne med frugter), frugtsalat, is, men også som aperitif.

×