SPERSS Barolo DOP, Angelo Gaja

Distrikt

Barolo DOCG. Læs mere om distriktet

Producent

Angelo Gaja. Læs mere om producenten

Om produktet

Med købet af vinmarken Sperss (12 ha., ca. 370 m.o.h.) i 1988 nær landsbyen Serralunga, gik en gammel drøm endelig i opfyldelse for GAJA. Familien havde tidligere måttet købe Barolo-druer fra andre producenter, men nu fik man endelig fuld kontrol... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land Italien

Årgang 2015

Størrelser 75,00

Alkohol % 14,50

Nr 06008311535

EAN Nr INGEN

Druer 94% Nebbiolo 6% Barbera

Lagring

Scoreplads

Wine & Spirits Top 100 Wineries 2021
Vinous Antonio Galloni98
Robert Parkers The Wine Advocate97
Wine Spectator95

Distrikt

Barolo DOCG. Læs mere om distriktet

Producent

Angelo Gaja. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Med købet af vinmarken Sperss (12 ha., ca. 370 m.o.h.) i 1988 nær landsbyen Serralunga, gik en gammel drøm endelig i opfyldelse for GAJA. Familien havde tidligere måttet købe Barolo-druer fra andre producenter, men nu fik man endelig fuld kontrol over hele produktionen. Man skal huske, at GAJA familien i virkeligheden havde produceret Barolo indtil 1961, hvor man besluttede at koncentrere arbejdet på de familieejede vinmarker i Barbaresco. De druer, man dengang købte for at producere Barolo, kom netop fra Marenca e Rivettes marker, som man i 1988 fik mulighed for at købe. Det kunne ikke andet end at bringe lidt “nostalgi” frem, et ord som på den lokale dialekt hedder “Sperss”! Vinmarken med sine ca. 55 år gamle vinstokke ligger i subzonen (MeGA) Marenca-Rivette i DOCG Barolo.

I 2015 fik man perfekte vækst- og modningsbetingelser for en stor årgang: Sne om vinteren, regn om foråret og masser af sol i løbet af sommeren. Lidt regn i slutningen af august og primo september tilførte præcis den friskhed og syre, som druerne havde brug for. I 2015 startede gæringen med vildgær nærmest af sig selv i ståltankene, efterfulgt af en malolaktisk gæring. Derefter blev vinen modnet i to faser: Først 12 mdr. i egetræsfade (225 l. – 30% nye og resten 1 – 2 år gamle), derefter yderligere 12 mdr. i store egetræsfade.

Sperss 2015 viser den enestående kombination, der opstår mellem markens unikke, dybe og kompakte, lerholdige jordbund og de perfekte vejrforhold, man oplevede i denne årgang. Vinen er aromatisk, klingende og sprød i duften, med komplekse, sarte nuancer af krydderurter (timian, rosmarin), men også krydrede toner af citrusfrugter, nelliker, sort peber og mørke bær. Smagen er domineret af røde toner, hvor frugter som blommer, mørke kirsebær og vilde brombær præger smagsoplevelsen. En meget dyb og kompleks vin.

×