SPERSS Barolo DOP, Angelo Gaja

Distrikt

Barolo DOCG. Læs mere om distriktet

Producent

Angelo Gaja. Læs mere om producenten

Om produktet

Med købet af vinmarken Sperss (12 ha., ca. 370 m.o.h.) i 1988 nær landsbyen Serralunga, gik en gammel drøm endelig i opfyldelse for GAJA. Familien havde tidligere måttet købe Barolo-druer fra andre producenter, men nu fik man endelig fuld kontrol... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land Italien

Årgang 2014

Størrelser 75,00

Alkohol % 14,00

Nr 06008311435

EAN Nr INGEN

Druer 6% Barbera 94% Nebbiolo

Lagring I alt 36 mdr. Først på barriques og derefter på større fade.

Respekt Ja

Scoreplads

Wine & Spirits Top 100 Wineries 2021
Wine Enthusiast95
Falstaff Magazin95
Gambero Rosso2

Distrikt

Barolo DOCG. Læs mere om distriktet

Producent

Angelo Gaja. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Med købet af vinmarken Sperss (12 ha., ca. 370 m.o.h.) i 1988 nær landsbyen Serralunga, gik en gammel drøm endelig i opfyldelse for GAJA. Familien havde tidligere måttet købe Barolo-druer fra andre producenter, men nu fik man endelig fuld kontrol over hele produktionen. Man skal huske, at GAJA familien i virkeligheden havde produceret Barolo indtil 1961, hvor man besluttede at koncentrere arbejdet på de familieejede vinmarker i Barbaresco. De druer, man dengang købte for at producere Barolo, kom netop fra Marenca e Rivettes marker, som man i 1988 fik mulighed for at købe. Det kunne ikke andet end at bringe lidt “nostalgi” frem, et ord som på den lokale dialekt hedder “Sperss”! Vinmarken med sine ca. 55 år gamle vinstokke ligger i subzonen (MeGA) Marenca-Rivette i DOCG Barolo.

2014 vil blive husket i Barolo som en af de mest udfordrende og overraskende årgange. En mild vinter uden sne og et usædvanligt varmt forår gjorde, at blomstringen foregik 10 dage tidligere end normalt. Men så gik alt i stå: Sommeren 2014 var en af de mest regnfulde og kølige, man havde oplevet, og det krævede konstant opmærksomhed i vinmarkerne. Da solen og varmen først kom tilbage primo september, måtte man vente helt til primo oktober med at høste Nebbiolo-druerne på Sperss. Druerne havde til gengæld en fantastisk balance mellem sukker, syre og polyfenoler. Gæringen foregik med eget vildgær i ståltanke, efterfulgt af en malolaktisk gæring. Derefter blev vinen modnet i to faser: Først 18 mdr. i egetræsfade (225 l. – 30% nye og resten 1 – 2 år gamle), derefter yderligere 12 mdr. i store egetræsfade.

Klassisk for vinene fra Serralunga, kræver Sperss 2014 en god iltning, før den frigiver dens mørke, meget komplekse og forførende duft, med nuancer af mørke bær, hvide trøfler, lakrids og tobak. I smagen udvikler den dybe nuancer af vilde hindbær, brombær, blommer og blodappelsiner. Sperss har en flot finish, hvor man både finder krydrede og ”jammy” nuancer men samtidig næsten lidt grønlige ”vegetale” karakterer.

×