SPÄTBURGUNDER ØKO Rheingau, Weingut Stefan Gerhard

Distrikt

Rheingau. Læs mere om distriktet

Producent

weingut-stefan-gerhard. Læs mere om producenten

Om produktet

Pinot Noir-druerne til denne vin kommer fra et par små økologiskdyrkede parceller i Hattenheim, som næsten er en hemmelighed på Weingut Stefan Gerhard, og hvor produktionen derfor er stærkt begrænset. Men sikke en vin! Gæringen foregår køligt på ståltanke med... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land Tyskland

Årgang 2020

Størrelser 75,00

Alkohol % 13,50

Nr 00312012035

EAN Nr 4260347840981

Druer 100% Spätburgunder

Lagring 12 mdr. på ståltanke og på europæiske barriques.

Økologisk Ja

Respekt Ja

Skruelåg Ja

Distrikt

Rheingau. Læs mere om distriktet

Producent

weingut-stefan-gerhard. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Pinot Noir-druerne til denne vin kommer fra et par små økologiskdyrkede parceller i Hattenheim, som næsten er en hemmelighed på Weingut Stefan Gerhard, og hvor produktionen derfor er stærkt begrænset. Men sikke en vin! Gæringen foregår køligt på ståltanke med druernes egen gærkultur, en ret langsom proces. Efter presning bliver vinen modnet i 12 måneder, primært på ståltanke, men med et kort ophold på barriques af europæisk egetræ (”et lille kys fra barriques”, som producenten kalder det!). Vinen er aftappet efter en naturlig bundfældning, og uden filtrering.

Vinen har en ekstrem mørk og intens rubinrød farve for en tysk Spätburgunder. Duften er utrolig kompleks og indtagende, med lækre frugtnuancer af kirsebær (kirsebærsten), saftige hindbær og milde krydderier, men samtidig med Pinot Noirs klassiske tørhed. Smagen følger godt efter, og duften byder på masser af koncentrerede frugttoner og en god harmoni mellem tørhed, velour og fedme samt en ganske enkelt pragtfuld eftersmag, hvor man også finder nuancer af sort peber, engelsk lakrids og bitter chokolade.

Server vinen let afkølet (ca. 16 grader) fx til and, kalv og lam samt til hvidskimmeloste. Prøv den også til varme grønsagsretter fra Middelhavet, med masser af tomater og krydderier.

×