SPÄTBURGUNDER BÜRGEL TROCKEN Weingut Geils, Rheinhessen

Distrikt

Rheinhessen. Læs mere om distriktet

Producent

weingut-rudolf-geil. Læs mere om producenten

Om produktet

Vinmarken Bürgel i Dalsheim er ifølge vinproducentforeningen VDP en mark i højeste kvalitetsmæssige kategori og dermed en såkaldt ”Grosse Lage”. Florian er ganske vist ikke medlem af VDP, men han har en parcel i denne topklasse-mark, som blev tilplantet lige... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land Tyskland

Årgang 2022

Størrelser 75,00

Alkohol % 13,00

Nr 00309212235

EAN Nr 4260385260840

Druer 100% Spätburgunder

Lagring 18 mdr på gamle og nye egefade

Distrikt

Rheinhessen. Læs mere om distriktet

Producent

weingut-rudolf-geil. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Vinmarken Bürgel i Dalsheim er ifølge vinproducentforeningen VDP en mark i højeste kvalitetsmæssige kategori og dermed en såkaldt ”Grosse Lage”. Florian er ganske vist ikke medlem af VDP, men han har en parcel i denne topklasse-mark, som blev tilplantet lige omkring årtusindskiftet med Spätburgunder (Pinot Noir). Han betegner stadig vinstokkene som værende i deres ungdom, men ikke desto mindre erklærer han denne vin for værende hans bedste Spätburgunder.

Florian beskriver marken som en ”varmekedel”, der er optimalt beskyttet af vejr og vind, og som med en jordbund af ler og kalksten samt en rigtig god dræning er ideel til netop Spätburgunder. Den tilplantede variant er tilmed en gammel Bourgogne-klon, som udvikler meget små og faste druer, og som indeholder en meget beskeden saftmængde, hvorfor udbyttet er så lavt som (max.!) 30 hl. pr. ha.

Druerne høstes i hånden og bringes forsigtigt til kælderen i små kasser for at undgå oxidering. Den alkoholiske gæring foretages i store åbne gæringskar af træ og efterfølges af den malolaktiske gæring. Vinen ledes herefter ufiltreret over i nye, små barriques, hvor den tilbringer hele 18 måneder. Afslutningsvist aftappes vinen uden filtrering.

Dyb rubinrød farve. Efter lidt tid i glasset finder man koncentrerede og lækre aromaer af modne, mørke bær og skovsvampe. Fadpræget fra de nye barriques er perfekt integreret i vinen og tilfører sprødhed og fedme. Smagen har både saft og kraft og byder på en kompleks sammensætning af sødmefulde, delikate og krydrede noter. Eftersmagen er forbavsende lang og vedvarende. Vinen bør i sin ungdom dekanteres, inden den serveres ved 15-16°C. Perfekt til de bedste retter med and, fuglevildt og kalv.

×