SPÄTBURGUNDER, BIO Baden, Weingut Rieger

Distrikt

Baden. Læs mere om distriktet

Producent

Weingut Rieger. Læs mere om producenten

Om produktet

Spätburgunder Trocken laves på druer, som kommer fra forskellige vinmarker omkring vingården i Betberg, (bl.a. fra vinmarken Britzinger Sonnhole), hvor man hovedsageligt finder en ler- og sandholdig undergrund, som er perfekt for druesorten Spätburgunder (Pinot Noir). På alle parceller foretages... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land Tyskland

Årgang 2018

Størrelser 75,00

Alkohol % 13,00

Nr 00344911835

EAN Nr 4260178120986

Druer 100% Spätburgunder

Lagring Ståltank og store, ældre træfade.

Biodynamisk fremstillet vin Ja

Respekt Ja

Skruelåg Ja

Distrikt

Baden. Læs mere om distriktet

Producent

Weingut Rieger. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Spätburgunder Trocken laves på druer, som kommer fra forskellige vinmarker omkring vingården i Betberg, (bl.a. fra vinmarken Britzinger Sonnhole), hvor man hovedsageligt finder en ler- og sandholdig undergrund, som er perfekt for druesorten Spätburgunder (Pinot Noir). På alle parceller foretages dyrkningen efter biodynamiske principper.

Efter en skånsom afstikning og knusning bliver druerne gæret spontant, med druernes egne gærceller, på en kombination af ståltanke og store, ældre træfade. Der foretages løbende omrøringer (battonage), som giver større fedme og intensitet. Efter presningen modnes vinen på ståltanke. Vinen er kun ganske let filtreret.

Farven er lys, rubinrød med et lilla skær. I duften finder man umiddelbare, frugtrige toner af kirsebær og hindbær. I smagen er vinen saftig, med god frugtsødme, aroma og finesse. Man fornemmer lidt tannin i eftersmagen og sammen med vinens friskhed og lækre frugtkarakterer, giver dette en meget charmerende finish. En klassisk Spätburgunder fra Baden. Server den let afkølet til fjerkræ, svinekød, kalv, pasta og milde oste.

×